torstai 5. marraskuuta 2009

magneettimies (2009)luulin ettei tätä enää ees näytetä lahessa mut olipas viel aineki tänää näytös kino iiriksessä 11.30. kerkeshän tän jälkee sit käydä vähä soppailee ennen ku palas sinne kattomaa mies valkoisessa puvussa (1951).

arto halosen magneettimies kertoo mystisen pekka strengin elämästä ja kuolemasta. kertojaäänenä toimii olavi uusivirta, joka lukee lähinnä strengin kirjoittamia kirjeitä ja lopussa näytetään vähän pärstääkin kun hän esiintyy strengin tribuuttikeikalla nyt kuluvan vuoden helmikuussa. miestä muistelee ystävät ja kylänmiehet eli lähinnä suku ja tasavallan presidentin jäsenistö, jonka kanssa pekka strengin kakkosalbumi magneettimiehen kuolema on tehty. myös mm. vesa-matti loiri jakaa aatteitaan ja kiroaa itteään ettei aikoinaan tullu soittamaan levylle huilua vaikka pekka erityisesti sitä toivoi. vilmiprokkikset puski päälle ni ei vesku kerenny.

ihan mukavastihan dokkari on toteutettu ja kyl ihan kohtuu liikuttuneena sai poistua salista. kiva yksityiskohta ihan näin off-topic, että arto halosen takana näkyy hyllyllinen vhs-kasetteja joista moni oli kääritty kuoriin joiden kannet on vanhoista kunnon katso-lehdistä. sillon kun katso-lehti oli vielä hyvä lehti niin sen mukana tuli valmiit kannet johkin viikon elokuvaan jonka sitten saattoi nauhottaa ja pisti kannet vaan koteloon ja nättiä tuli. voi että niitä aikoja. tänää tulleessa episodi-lehessäki oli mainiot vhs-fiilistelyt. huhhei. mutta se siis on aina mun mielee että näytetää kaverin leffahylly, ketä haastatellaa. sen hyllyn sisältöhän tietty kertoo enemmän ku se mitää sanoo.

noh olipa informatiivista. enivei jos tykkää dokkareista ja/tai 70-luvun musasta progest tms. etenki pekka strengistä ni suosittelen..

2 kommenttia:

  1. Mun on pakko sanoa ettei Streng ole koskaan kolissut,ainoa hyvä biisi se Sisältäni...liian pilvilinnaa ja satumenninkäisiä.Dokkari kyl ihan ok.

    VastaaPoista
  2. En omista levyjä mut tykkään kuunnella, dokkarit yleensäkin on ok.

    VastaaPoista