maanantai 2. marraskuuta 2009

until light takes us.


voisin tästäki ny nopeesti jotai kertoa. helsingissä night visions -festareilla siis oli viikonloppuna näytös tästä dokkarista. odotukset oli aika korkealla. pätkä oli ihan ok.

pääosassa on fenrizin "jokapäiväisen elämän" seuraaminen ja haastattelut sekä varg vikernessin vankilahaastattelut. myös frostia seurataan ihan mukavan paljon ja näytetään mm. performanssi jonka hän suorittaa bm-taiteen näyttelyssä. frost syöksee showssaan tulta, tuhoaa sohvan puukolla ja viiltelee itseään. haastatteluja saadaan myös hellhammerilta, immortalin jäpiköiltä ja faustilta (joka ollaan kuvattu perus naamaa näyttämättä ja ääni muunneltuna). ulverin garm nähdää myös hyvin pikasesti. näkyvimmin (eli näkymättömin) puuttuu emperorin tyypit ja satyr, mistä lie johtuu. ehkä myös gorgorth mutta sillä on ollu omat tilanteensa tässä dokumentin kuvausten aikana. sinänsähän ideana oliki pitää ihan tää peruspiiri aiheena.

musiikkina soi paljon ulverin rauhallisempi tuotanto, mayhem, darkthrone jne. bm. mutta alku- ja loppumusiikkeina käytetty múm on ihan mielenkiintonen valinta. hyvä toki.

vanhoja videopätkiä yhekskytluvun alusta näytetään jonkinverran ja vanhat asiat käydään taasen läpi. ei dokkari paljoa mitään uutta tuo niille jotka asiaan ovat perehtyneet. ja jos on lukenu lord of chaos -kirjan eli suomeksi kaaoksen ruhtinaat, niin siitä on saanu tämän kaiken jo irti ja kymmenisen kertaa enemmän. fenriziä on tosin aina hauska seurata ja frostia myös. siinä dokkarin parhaat palat. musiikin lisäksi tietysti.

1 kommentti:

  1. Kiinnostavalta vaikuttava dokkari. Voisihan tuon jossain välissä katsoakin vaikka aihe onkin tuttuakin tutumpi.

    VastaaPoista