sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Viisikymmentä televisiosarjaa #30-26

30. The Big Bang Theory (2007- )
Rillit huurussa, 4 kautta, 87 jaksoa



On ehkä hieman ennenaikaista alkaa käsittelemään Rillit huurussa sarjaa yhtenä suosikeista, koska siihen on hädin tuskin kerennyt saamaan kunnon otetta. Aihepiiri ja hahmot toimivat kuitenkin sen verran hyvin, ettei sitä voi sivuuttaakaan. Itselleni sarja on periaatteessa samaa luokkaa kuin vaikka Kolmas kivi auringosta tai 70s show aikoinaan, ei mikään välttämättömyys, mutta katselee mielellään. Tällä hetkellä nörttisarjalla on etulyöntiasema seurattavana sarjana, koska sitä on tarjolla kelpo sunnuntaimaratoonina.


29. The Powerpuff Girls (1998-2005)

Tehotytöt, 6 kautta, 80 jaksoa


Japanilaistyylisesti toteutettu amerikkalaispiirretty on huippuunsa hiotun ironinen, traditionaalisen ja modernin lastenohjelman sekoitus, jossa viljellään aikuiseen makuun soveltuvia viitteitä populaarikulttuuriin. Sarja on monasti sivuutettu hieman väärin perustein ja sille kannattaa antaa mahdollisuus, vaikka ennakkoluulot puskisivatkin tielle. Ultravauhdikas- ja vitsikäs Tehotytöt on mielestäni parhaita "uusia" piirrossarjoja, piesten Paavo Pesusienet ja Happy Tree Friendsit, jotka nekin tarkastuksen arvoisia, vaikkeivat listalle mahtuneetkaan.




28. Alfred Hitchcock Presents (1955-1962)
Alfred Hitchcock esittää, 7 kautta, 268 jaksoa



Laadultaan hieman epätasainen, mutta parhaimmillaan mainioita ajatusleikkejä läpikäyvä antologia sarja. Hitchcock esittelee sarjan jaksot makaaberein leikinlaskuin ja palaa ruutuun myös loppukaneetin ajaksi. Jaksoja Hitchcock ohjasi itse vain harvakseltaan, mutta laatu ei loppujen lopuksi ollut paljoakaan siitä kiinni. Käsikirjoittajina toimi Ray Bradburyn, A.A. Milnen ja Roald Dahlin kaltaiset kovat nimet. Dahlin Man from the South on yksi legendaarisimpia jaksoja ja Quentin Tarantino teki siitä oman versionsa episodielokuva Four Roomsiin. Kyseisessä sarjan jaksossa nähdään Peter Lorre ja Steve McQueen. Muutenkin sarjassa voi bongailla tuttuja aina Chritopher Leesta Peter Falkiin.


27. Doctor Snuggles (1981)
Tohtori Sykerö, 13 jaksoa


Ehkä kaikkien aikojen psykedeelisin lastenohjelma Tohtori Sykerö ansaitsee paikkansa listalla jo pelkkien utopististen hahmojensa ja huumetrippimäisen maailmansa ansiosta. Tarinat ovat kuitenkin pohjimmiltaan erittäin hyviä ja jotkin yksityiskohdat ovat jääneet muistiin vuosien päähän. Esimerkiksi merestä kadonneet vesikuutiot palautuvat monien ajatuksiin kuin yhdestä kollektiivisesta mielestä.


26. La vuelta al mundo de Willy Fog (1981-1982)
Maailman ympäri 80 päivässä, 26 jaksoa


Rauhallinen ja rakenteleva Jules Verne tulkinta on varmasti monelle tuttu lapsuudesta. Vaikka sarja ei mässäile raakuuksilla, sillä ei ole ongelmia myöskään shokeerata tarpeen tullen. Jakso jossa on tarkoitus polttouhrata prinsessa on jäänyt hyvin vahvasti mieleen. Sarja esittelee maailmaa ja kulttuureita, elämää 1870-luvulla, sekä vanhaa kunnon hyvän ja pahan taistelua. Kuuluisi jokaisen lapsen katseltavaksi. Jatko-osat Matka Maan keskipisteeseen ja Matkalla kapteeni Nemon kanssa eivät ikinä tehneet täysin vastaavaa vaikutusta, vaikka ihan oikeasti ovatkin onnistuneita nekin.

3 kommenttia:

  1. Hehee, Powerpuffsit! Ja oih, Doctor Snuggles on yks mun all-time lemppareita jos lastenohjelmia ajatellaan, sitä löytyy kaksi VHS'llistä, englanniksi tietty. Samoin Fogia ja kumppaneita tuli tuijotettua paljon. :)

    VastaaPoista
  2. Ei Sykerön voittanutta! Suomidubbaus vielä kruunas kaiken (rip Heikki Määttänen)

    VastaaPoista
  3. Englanniks en oo varmaa Sykeröä kuullukaa, suomidubit on kieltämättä jääny vahvasti mielee itelle hyvin monesta lastenohjelmasta.

    VastaaPoista