tiistai 13. heinäkuuta 2010

Asioita joita on olemassa.Helsingissä ja Turussa on Pieni Leffakauppa, Tampereella Viiden Tähden Elokuvadivari ja Jyväskylässäkin Videodivari. Lahdessa ei ole mitään vastaavaa elokuville tarpeeksi omistautunutta elokuvakauppaa, eikä ole tainnut koskaan ollakkaan. Parhaat alan puljut ovat olleet entinen Superfly eli myöhempi Antikvariaatti Korppi joka lopetti toimintansa taannoin, ja Misirlou, joka on laadukkaampi musiikinjakelijana. Kyllähän nyt kunnon leffaputiikki kelpaisi lähistölle, on siinä kumminkin oma fiilis pläräillä konkreettisia tuotteita verrattuna nettikauppojenselailuun. Etuna olisi myös postikuluttomuus, toimitusajattomuus ja varmuus tuotteen oikeellisuudesta.

Turun reissulla käväisin siis juuri tuolla nimenomaisessa Pienessä Leffakaupassa ja kuten arvata saattaa, olisi uloskannettavaa ollut säkkitolkulla. Vaan kun ne hinnat ovat tietysti suhteessa siihen saatavuuteen.. Alennusmeininkejä tosin kaupassa juuri onneksi harjoitettiin ja ylläolevan nimikkeen puoleen hintaan saikin. Olin jo matkalla ulos kun vielä kysyin tiskiltä olisiko leffaa jossain jemmassa ja sattumalta juurikin etsimäni elokuva oli tiskin takaisen hyllyn päälle ensimmäisenä ja ainoana kappaleena.Helsingin päädyssä satuin käymään Fennica Recordsilla, jossa oli laatikkotolkulla vinyylejä euron kappale, sekä vanhoja musiikkilehtiä ilmaiseksi. Lp-levyjen lisäksi sain cd-muodossa Laibachin Macbethin kahdella eurolla. Aika naurettavaan hintaan tuokin loistelias opus lähti, sillä kyseessä on kumminkin erittäin upea teos, Laibachin laadullisesti eheimpiä levykokonaisuuksia.
Luottokahvimerkkini vahvin painos STARK (5) osui ensikertaa eteeni ja vielä alle kolmella eurolla niin eipä kai sitä voinut olla ottamatta. Muut vahvuudet on käyty läpi ja vain tämä viimeinen koitos on edessä. Maitoa en kahviini tavallisesti ikinä sotke, mutta saa nähdä olisiko tämä syytä nauttia maitokahvina. Tuhoan kumminkin ensin Stockmannin Luxury-kaffet, ennen kuin siirryn testailemaan tuota. Kummatkin siis stokkalta.

Kävin siis Turussa Ruisrockia viettämässä sunnuntaina, jonka jälkeen siirryin Helsinkiin. Ruisrockista ja uudesta The Doors-dokkarista tarkemmin lähipäivinä. Mikä ettei myös muista asioista joita on olemassa.

1 kommentti:

  1. Turusta löytyy myös Turun Elokuvadivari - liike osoitteesta: Läntinen pitkäkatu 8 jossa mittava valikoima dvd-, ja cd-levyjä,sekä erilaisia pelejä.

    VastaaPoista