perjantai 17. syyskuuta 2010

About Top 10: Neige

About Top 10 on sarja jossa ihmiset kertovat omista lempielokuvistaan. Olen siis pyytänyt kaikkia osallistujia miettimään omat suosikit ja kertomaan millainen vaikutus niillä on ollut ja milloin on nähnyt ne ensikerran. Tämän lisäksi osallistujat kertovat elokuvien kulutuksestaan yleisesti, mikä on viimeisin elokuva jonka on käynyt katsomassa, mielipide suomalaisista elokuvista ja parhaista soundtrackeista. Lopuksi kuullaan myös kunkin mieltymys kahvinjuontiin.

Tällä kertaa vuorossa on ensimmäinen ulkomaanedustaja, ranskalainen Neige, joka pyörittää tällä hetkellä lähinnä yhdenmiehen orkesteriaan Alcestia, mutta tunnetaan myös Peste Noiresta, Mortiferasta ja Amesoeursista. Näin keikan alla saadaan kuulla hänen lempielokuvistaan. Haastatteluja hän ei kuulemma muuten näinä aikoina antaisikaan, mutta elokuvat ovat hänelle ja hänen musiikilleen tärkeä asia.. ainekin tietynlaiset elokuvat. Seuraavassa kuullaan mitä nuo elokuvat ovat.

Top 10 elokuvat:

1 - Sam Mendes: American Beauty (1999)
2 - Tomas Alfredson: Ystävät Hämärän Jälkeen (Let The Right One In, 2008)
3 - Ridley Scott: Alien (1979)
4 - Neil Jordan: Veren Vangit (Interview With The Vampire, 1994)
5 - Alex Proyas: The Crow (1994)
6 - John Carpenter: The Thing (1982)
7 - Stanley Kubrick: Hohto (Shining, 1980)
8 - Harold Ramis: Päiväni Murmelina (Groundhog Day, 1993)
9 - Robert Zemeckis: Contact (1997)
10 - Hayao Miyazaki: monet elokuvat

+Alain Corneau: Kaikki elämäni aamut (Tous Les Matins Du Monde, 1991)
+Jim Henson & Frank Oz: Dark Crystal (1982)
+Alejanndro Amenábar: Avaa Silmäsi (Abre Los Ojos, 1997)


Tomas Alfredson: Ystävät Hämärän Jälkeen (2008)

Pääsääntöisesti pidän elokuvissa eniten niiden kyvystä viedä minut toiseen todellisuuteen. Rakastan fantastista elokuvaa ja kun se sekoittuu herkkyyteen, esteettisyyteen tai jonkinlaiseen romanttisuuteen, se on täydellistä. Ystävät Hämärän Jälkeen on täydellinen esimerkki; se on paras elokuva, jonka olen nähnyt viimeiseen 5-10 vuoteen. Rakastan myös elokuvia jotka leikkii alitajuisten kärsimysten ja tuntemattomien pelkojen kanssa (Alien, tai The Thing, kaksi mestariteosta). En ole mikään indien tai tylsän älykkään paskan ystävä. Tärkeintä minulle on että elokuva saa minut uneksimaan, se ylittää maailmamme rajat, sellaisena kun me sen tiedämme.

Viimeisin elokuva teatterissa?

En edes muista milloin se oli. En käy « oikeissa » elokuvissa kovinkaan usein, suosin elokuvien katsomista kotona.

Paras soundtrack?

Suosikki on Yann Tiersenin Amelié. Muutoin rakastan Conanin ja Lost in Translationin soundtrackeja, Joe Hisaishia (Hayao Miyazakin hovisäveltäjä toim. huom.) ja Gustavo Santaolallan lauluja Brokeback Mountainin soundtrackilla.

Tiedätkö mitään suomalaisista elokuvista?

Ikävä kyllä en mitään!

Minkälainen kahvinjuoja? Onko lempimerkkiä?


En ole kahvinjuoja. Pidän siitä silloin tällöin, mutta mitään lempimerkkiä ei ole. Leffan äärellä olen enemmän viinin ja savukkeiden kannalla :)
In english:

What I generally like about a movie is its ability to bring me to another reality. I love fantastic cinema, and when it's mixed with sensibility, aesthetism or a kind of romanticism it's perfect to me. Let The Right One In is a good exemple; this is best movie I've seen over the past 5-10 years. I also love movies which plays with subconscious anguishes and fear of the unknown (Alien, or The Thing, two masterpieces). You know I am not a fan at all of independant cinema or intellectual boring shit. The main important for me is that cinema make me dream, trenscends the world we know, in the wide sense of the term.

What's the last film you saw in movietheater and did you like it?

I even don't remember when was it, I don't go to the « real » cinema very often, I prefer to watch movies at home.

Best movie soundtrack?

Fave one is Amelie Poulain's soundtrack (by Yann Tiersen). Otherwise I love Conan soundtrack, Lost In Translation sountrack, Joe Hisaishi, Gustavo Santaolalla songs in Brokeback Mountain's soundtrack.

Your knowledge on finnish cinema?

Humm... nothing unfortunately !

Your damn good cup of coffee? What kind of coffee drinker? What's your label?


I am not a coffee drinker. I like it sometimes but I don't have a special label. Front of a movie I am more into wine and cigarettes :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti