tiistai 31. tammikuuta 2012

Rat King (2012)Moni maailman arvostetuimmista elokuvaohjaajista on tarttunut aiheisiin oman identiteettinsä hämärtymisestä ja hallitsemattomasta todellisuudenkuvasta. Musta Jää -elokuvallaan suomalaisen nykyelokuvan eturiviin astellut Petri Kotwica kuvaa psykologisissa elokuvissaan henkistä epätasapainoa kiehtovasti ja visuaalisesti näyttävästi. Tällä kertaa liikutaan samoilla kentillä kuin psykologisen trillerin kivijalat Bergmanilta, Hitchcockilta ja Polanskilta, sekä nykystandardin korkealle nostaneiden Fincherin ja Aronofskyn modernit klassikot. Omia suosikkialueitani - en voi kieltää. Kotwicalla on kuitenkin antaa se originaali säväyksensä mukaan, ettei tässä ihan käytyjä polkuja tallata.


Rat King sijoittuu pelaajan maailmaan, nettiräiskintäaddiktin henkiseen kolaukseen, jonka tämä kokee kun tiimiläiset eivät jatkakaan peliä kolme vuotta kestäneen putken jälkeen. Vieroitusoireita on vaikea erottaa kellaria ympäröivästä maailmasta kun todellisuuden rajat hälvenevät. Pelimaailma on palanut näkökenttään kuin health bar kasibittisen pelistä vanhaan telkkariin. Tajunta on tottunut saamaan taukoamatonta virtaa ja kun mielikuvitus on ruokittu pimeimpiä sopukoita myöten, sietää pelätä odottamattomia seurauksia. Elokuva sivuaa hyvin ajankohtaisia aiheita ja pelkoja, sekä tutkii muutostilassa olevan sosiaalisen kanssakäymisen ja riskiksi koettujen uusien ajanvietteiden vaikutusta ihmiseen. Sen toismaailmaista tunnelmaa korostaa sen pseudosuomalaiset tapahtumapaikat, elokuva kun on kuvattu Virossa.

Elokuvassa kokeillaan erittäin onnistuneesti siirtää virtuaalista todellisuutta lihaksi, elämää näyttämään pelimoottorilla ajetulta. Ei ole kyse mistään Scott Pilgrim vs. The World-tyyppisestä överiksivedosta, vain muutamalla harkitulla kokeilulla maustetusta kokonaisuudesta. Silti riittävästi pyyhkiäkseen merkityksen esimerkiksi Doom -elokuvan ainokaiselta ansiolta! Elokuvan yleisilmeelle ei olla haettu kaikista perinteisintä ulkoasua ja on paljon katsojasta kiinni ilmeneekö kerrontatapa aluksi sellaisenaan toimivana, kokeilullisuuttaan kiintoisana vai pelkästään lapsellisena. Voin hyvin kuvitella sen keräävän ihmisiltä näitä kaikkia ja ymmärrän yhtälailla jokaista. Tyyliä on toistaiseksi vielä yllättävän harvakseltaan hyödynnetty ja onkin hienoa saada nähdä sitä kotimaisessa elokuvassa.


 
 Elokuva on kehyskertomukseltaan näennäisesti yksinkertainen, mutta trillerin kerrostetut ja lomittain kulkevat pahan enteitä ja kansantaruja pyörittävät teemat ja vihjeet hyrräävät taukoamatta. Moniselitteinen rottakuningas, nimitys hännästään toisiinsa juuttuneiden rottien keko, perinteisesti pahaa enteilevä merkki. Rat King on elokuvassa myös päähenkilön roolinimi uudessa hengenvaarallisessa pelissä. Taru Hamelnin pillipiiparista, joka karkoitti rotat huilullaan kehystää tarinaa sekin monessa tasossa. Kummatkin osa saksalaista kansantarustoa. Unohtamatta sitä yhtä klassisimmista pahan enteistä, doppelgänger, eli kaksoisolento.

Mustasta jäästä pitäneiden kesken voi olla hajontaa Rat Kingin ystävien kesken. Toisaalta monet uudet ja erilaiset katsojat voivat löytää Kotwican tätä kautta. Monenlaisista elementeistä koostuvaa, synkkää nuorisoelokuvaa ei ainakaan voi olla sanomatta kiinnostavaksi, piti elokuvasta tai ei. Ohjaaja ei ole lähtenyt tekemään kompromisseja vaan omannäköisen, mielenkiintoisen uutuuden, joka löytää aivan varmasti oman porukkansa.


1 kommentti:

  1. MY MENESTYSTARINA MITEN sain Y LAINA usean aikoina OLISI huijatuksi.

    Hyvää päivää,

    Ystäväni olla hyvin varovainen internet-huijarit, olen rouva Linda Fabian Darlandine amerikkalainen, joka tukikohdan Yhdistyneessä kuningaskunnassa, olen niin luottamus sanoa, että oma elämäni aikana voin kokea oikeutuksen laina yhtiön Internet-maailman, jos Olin ohjannut joku muu tämän yrityksen, en olisi kirjoittanut niitä, koska olen ollut lankaan useaan kertaan verkossa lainaa yritys internetin ja päätin jäädä pois hakee lainaa verkossa kunnes tuli aika, jolloin minulla oli taloudellisia ongelmia johtuen ahdinko minulla oli työpaikka, joka johtaa minun säkki pois minun työpaikka ja olen ketään juoksemaan, luotto oli hyvin pieni, minun vuokra lähestyi se päättyy päivämäärät ja lapseni ovat ja ollut Koulun mutta koska minun ex-sense menoja ennen kuin sain potkut pois työpaikalta minulla ei ole mitään tämän ongelman ratkaisun ongelmaan.

    Minulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tulla verkossa etsimään online-lainan yritykselle, joka auttaa minua ulos taloudellisia ongelmia ja törmäsin laina yrityksen ja olin huijatuksi on 14.600 dollaria Usd minun yrittää saada lainaa heiltä ja minä melkein sitoutuneet itsemurhan ja pyydän itselleni tämä loppu elämäni, koska olen kuoleva äiti 3 kids huolehtia, jossa saan rahaa rahoittamaan koulutukseen ja maksaa laskuni? Kaikki tämä on kysymyksiä, jotka pitää käynnissä omassa mielessäni ja tuli turhautunut tekemässä sitä, ja rohkaisun sanoja tuli minulle heti sanoa että ei ole vielä päättynyt, pitää yrittää ja saat varmasti otti yhteyttä auttaja pian ja nousin ylös ja sanoi: minä annan tämän viimeisen kokeilla ja jos mitään ei tapahdu, joka tarkoittaa heidän on osaamistaan ​​toivoa minulle enää. Ja menin verkossa sillä hetkellä ja törmäsin post yhden (Hon. Cal Anderson) sanomalla, ettei hän ole koskaan nähnyt todellista lainan yritykselle kuin DONEST SMITH LAINA YRITYS PLC ja hetkessä olen kuullut lainaa yritykseen sähköpostin, jossa hän paikka virka ja samana päivänä sain vastauksen puheenjohtaja toimitusjohtaja (Mr. Donest Smith), ja hän toimittaa minulle kaikkia sääntöjä ja määräyksiä ohjaa yhtiöstä, joka tarjoaa minulle tilaisuuden saada lainaa niistä ja pyydän hänelle, kuinka kauan kestää minun lopettaa prosessin minun lainaa, koska aion päästä osaksi yrityksen jälkeen menetin työpaikkani ja hän sanoi, että se vie meidät yhden tai kaksi viikkoa, jos olen nopea vastaaminen heidän viestinsä. Kysyn häneltä, toivon aio lähettää rahaa heille, koska minulle kerrottiin täällä kotimaassani, että en pidä lähettää mitään rahaa saada lainaa ja hän vastasi sanomalla, että se yllättää hänet, kun sanoin, että koska heidän ei lainaa yritys verkossa jotka tekevät palvelun lainaa etsijää ilman häntä / hänen maksavia mitään etukäteen. Se kuulostaa todella satuttaa häntä kuulemaan, ja hän otti sen kivun ja selitti minulle kaikki kaikessa, ja kun minulla on pohdintaa siitä huomasin, oli totta, ja että oli olivat vääriä lainaa yritykselle käytti vuonna pettää ihmisiä heidän oli ansaita rahaa ja hän lupaa minulle ja sain hänen sanoistaan, että minun pitäisi mennä heidän kanssaan, ja hän vie minut yllätti, että he ovat aidosti todellisia ja menin ja hakea yrityksen lainaa $ 300,000.00, ja kestää 15 vuotta ja minä toimi kertoi yhtiön ja kuten hän sanoi, että Hän tulee yllättämään minut, se oli mitä hän teki, se oli silloin tiesin, että on vielä olemassa laina yhtiön internet muuten olisin tiennyt. Tässä on kuultu osoite Sähköposti: (donestsmithloanfirm@gmail.com) heihin yhteyttä ja kertoa heille, että asiakas nimeltään rouva Linda Fabian Darlandine että saadaan hänet lainaa niiden yrityksen 21 joulukuu 2011 suunnatun sinut heille ja odotuksesi ei saa jäädä kiinni käytöstä, mutta sinulla on iloinen teit.

    VastaaPoista