perjantai 23. maaliskuuta 2012

Angry Birds Space (2012)Olen ollut Angry Birds tuotteiden tyytyväinen kuluttaja noin kuukauden päivät. Uuden puhelimen myötä latasin paljon puhutun suomalaisen vientituotteen ensimmäisen peliversion ja se piti peukunpituisen näytön äärellä tunnin pari päivittäin reilun viikon ajan. Kaikki radat läpi hakattua piti alkaa keräilemään täydellisiä tähdityksiä ja kultamunia, missio joka on edelleen vaiheessa. Seurasi Angry Birds Seasonsin naputtelu, joka toi vihaisten lintujen ja ilkeiden possujen maailmaan lähinnä lisää graafista ilottelua. Sekä pirukseen pelattavaa. Pelien oivallinen perusidea mahdollistaa mielenkiintoisten ratojen suunnittelun yllättävänkin pitkälle. Puhumattakaan piilotetuista kultamunista ja muista "easter eggseistä".

Hyvän idean ja toteutuksen lisäksi on mainittava markkinointi, joka on koko pelin ympärillä se kaikista fiksuimmin toteutettu asia. Peli antaa esimerkiksi pelata perusratoja normaalisti, mutta jos haluaa ihan kaikki lisäradatkin pelattavakseen, on liityttävä seuraamaan Angry Birdsin twitter-kanavaa ja toisella kertaa peukuttamaan facebookissa. Periaatteessa pieni ele pelaajalta, joskin ärsyttävä (etenkin jos ei sosiaalisiin medioihin halua kuulua), mutta valtavan suurta mainostusta pelille.


Missä tahansa, koska tahansa, possut vie lintujen munat mukanaan.

Perinteisesti possuja lingotaan rakennelmista alas tasaisella maalla.

Maa on nyt kaukana takana, mutta munajahtiin lähdetään vaikka universumin ääriin.

Angry Birds Space laukaistiin saataville eilen ja latailin pelin demon tietokoneelle. Kolmekymmentä kertaa pienempään ruutuun tottuneena uutuus pamahti aika massiivisena ruudulle. Ruudulle pamahti myös itseeni vetoava avaruustunnelma, joka tuo ensikertaa sarjaan oikeasti jotain merkittävää uudistusta. Avaruudessa lennetään tietenkin painovoimatta ja planeettojen vetovoima on huomioitava tarkkaan. Fysiikkaan muutenkin perustuva peli etenee täysin seuraavalle tasolle fysiikan hyödyntämisessä. Tyyli ja tunnelma sopii itselleni myös siten, että se muistuttaa lähiaikojen suosikki-indiepeliäni Osmosta.

Aivan ensimmäisenä avaruudellisia lintuja lingotessa kiinnitti huomiota pelin järjettömän helppoon tasoon. Noussee myöhempien maailmojen myötä, mutta demossa tarjotut 15 rataa pelasi kolmen tähden suorituksin alle puolessa tunnissa. Siitäkin lähes puolet meni kahteen viimeiseen rataan, joiden aikana piti ensikertaa alkaa miettimään kuinka niitä pisteitä oikein saisi haalittua riittävästi. Juuri nuo viimeiset ilmaisradat tarjosivatkin eniten, joten myyntikikka onnistui taas. Annetaan pelaajan omaksua uusi ympäristö kaikessa rauhassa, annetaan kokeilla muutamaa tuttua hahmoa ja juuri kun peli alkaa tosissaan vaikuttamaan mielenkiintoiselta, ohjataan kauppaan. Täytyy myös sanoa että jos kultamunien bonusradat ovat jatkossakin yhtä hyviä kuin demon, niin viihdykettä riittää myös perfektionisteille. Aiemmissa peleissä ympäristö on ollut ekstroissa samanlaista, tällä kertaa heittäydytään avaruuteen sijoittuvan retroklassikon pariin.


Pelissä saa myöhemmässä vaiheessa käyttöönsä myös jäädyttävän Icebirdin, joka on Kimi Räikkösen nimikkolintu! Suomen formulatähdet Räikkönen ja Kovalainen tekivät sopimuksen Rovion kanssa ja Kovalaisen kypärässä ja Räikkösen lätsässä tulee esiintymään tuo hahmo. Mitä suomalaisuuden ja markkinoinnin juhlaa jälleen.

Kaikin puolin äärimmäisen mukaansatempaava uutuus voittokulkuaan jatkavalta Roviolta. Palaan Angry Birds Spacen pariin varmasti kunhan Angry Birds Seasonsit on suoritettu tunnollisesti loppuun, mutta nyt otan Angry Birds virvoitusjuomaa ja rentoudun. Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti