torstai 8. lokakuuta 2009

Until the light takes us (2008)äskesessäkin jutussa mainitsin ton misanthropen (2007) joka on aineki omia suosikki black metal-dokkareita. se ei sinänsä siis kerro skenestä vaan darkthronen jäpiköitten hengailua mökkimiljöössä. sympaattista. etenki alun pilkkiminen ja illanviettohetket. myös satyriconin roadkill extravaganza (2006) on tosi hauska viihdepaketti jossa seurataa bändin kiertue-elämää aika humoristisissa merkeissä. skenestäkin kertovia dokkareita on tehty kumminki jo jonkin verran. esimerkiksi äskettäin mayhemiin keskittyvä once upon a time in norway (2008). se ei tosin ole parhaasta päästä mutta ihan ok.

pointtihan tässä siis on se että nyt ehkä on tehty "se" dokumentti black metalista. se joka kertoo kaiken ja jossa näytetään kaikki. itse varg vikernesiäkin on käyty haastattelemassa linnassa tätä varten. muutama kuukausi sitten hän tosin jo vapautuikin. musiikkia dokkarissa on luvassa mm. burzumilta, gorgorothilta, ulverilta ja sitten toisaalta múmiltakin.

suomeen elokuva tulee näytille night visions- festivaalien yhteyteen. näytös on 31.10 klo 21.00 elokuvateatteri maxim 2:ssa.

until the light takes us -traileri youtubessa
until the light takes us -kotisivut
night visions festival

1 kommentti: