keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Viisikymmentä televisiosarjaa #35-32


35. Keen Eddie (2003-2004)
13 jaksoa


Jälleen yksi ikävä esimerkki loistavasta sarjasta, jonka elinkaari katkesi aivan liian aikaisin kun tuottavuustavoitetta ei heti saavutettu. Keen Eddie on amerikkalaista tuotantoa, mutta sijoittuu Lontooseen. Siinä yhdistyy amerikkalainen poliisisarja ja guyritchiemaisen napakka brittitoiminta. Huumori on roisia ja näyttelijät osuvasti valittu.

34. Sex and the City (1998-2004)
Sinkkuelämää, 6 kautta, 94 jakso

Sinkkuelämää on menettänyt merkityksensä jo aikaa sitten, mutta jos sarjaa katsoo ajattelematta sen olevan Sinkkuelämää, käsite, voi edelleen huomata sen olevan oikeasti melko hyvin toteutettua televisiota kaikilla osa-alueilla. Sarja on jossain määrin aikaansa sidonnainen ja tulee vanhentumaan ehkä alkuunsa vähän epätyylikkäästikin, mutta se tullaan varmasti muistamaan monenkymmenen vuoden päästäkin. Sarjan alettua se oli kohtalainen televisiotapaus ja vaikken voi varsinaisesti sanoa samaistuneeni tai kiintyneeni hahmoihin, jotain kumman puoleensa vetävää niissäkin oli oltava.
33a. Il était une fois... l'homme (1978-1981)
Olipa kerran ihminen, 26 jaksoa
33b. Il était une fois... la vie (1986)
Olipa kerran elämä, 26 jaksoaHauska hahmosuunnittelu, Michel Legrandin erinomaiset musiikit ja vielä informatiivinen. Monille tuttu jopa koulussa katsottuna. Siihen tarkoitukseen sarjat ovatkin ihanteellisia, koska niistä jää faktat mieleen ja ne ovat hauskaa seurattavaa. Ne antavat kaiken ikäisille jotain ja on vaikea uskoa etteikö joku pitäisi niistä. Näiden Albert Barillén luomien sarjojen tulisi säilyä sukupolvelta toiselle ja niin edespäin.32. Friends (1994-2004)
Frendit, 10 kautta, 238 jakso

Frendit on äärettömän helppoa ja viihdyttävää seurattavaa. Se on se sarja jota zombiutuu tuijottamaan tuntikausiksi kun sitä esitetään vaikkapa viikonloppuna putkeen. Moni rankkaisi sarjan varmasti paljon korkeammallekin, mutta moni myös jättäisi tyysti mainitsematta. Asiahan on niin, että on äärimmäisen mukavaa että on olemassa Frendit, se on hauska, se ei vaadi liikoja, osa jutuista jää mieleen, muu unohtuu. Osa jaksoista on ehtoja klassikoita, osa taas sitä rutiinirutistusta, mutta se on selvä, että Frendit hakkaa aina laadullaan sadat muut samanlaisiksi aiotut tusinasitcomit. Ja mitä tulee näyttelijöihin, yhteensopivampaa porukkaa saa hakea. Yhdenkään ydinpoppoon hahmon kuorena ei voisi kuvitellakaan toista näyttelijää+vasta tutustumassa: Ideal (2005- )
7 kautta, 54 jaksoa

Brittisarja leppoisasta huumeidenvälittäjästä, jolle arki ei ole aina niin helppoa ja hiiriäkin vilisee nurkissa. Kohtalaisen kevyellä otteella seurataan kun miehen poliisiystävä tulee piipahtamaan piipullisella, mutta jonka pitää piiloutua jos asiakkaita käy ettei uskottavuus mene. Tyttöystävä jätti ja naiset ei käy kylässä kuin ilmaisen pajautuksen toivossa. Juuri sopivan tylyä meininkiä ja hauskaa katseltavaa.

2 kommenttia:

  1. Keen Eddie on tuntematon (samoin Ideal), mutta noi muut on kyllä legendoja <3

    VastaaPoista
  2. Legendojahan nuo. Ideal pyörii Suomessaki nyt ykkösellä.. tai no jää kyllä sunnuntaina tauolle. Mutta ihan hauska sarja kyllä.

    VastaaPoista