maanantai 3. joulukuuta 2012

Nintendo Wii ULuultavasti yksi joulun hittituotteista, Nintendon uusi konsoli, Wii U. Pelejä löytyy niukasti vielä, mutta suurin osa vanhoista Wiin peleistä toimii koneessa.

Suurin muutos edelliseen on massiivinen, kosketusnäytöllinen ohjain. Vaikka skeptisesti siihen suhtauduinkin, täytyy sanoa että se pieksee vanhan Wiin kalikat mennen tullen. Niistä en tosin ikinä välittänytkään.

Pelejä seurataan tilanteen mukaan television näytöltä ja kontrollerin ruudusta. Jos kohtauksessa tarvitaan tarkkaa interaktiivista kosketusta näytön kanssa, on seurattava tilannetta vain ohjaimesta. Tällöin kuva ruuduissa poikkeaa toisistaan, antaen pelkille katsojille mielekkäämpää seurattavaa. Se onnistuu yllättävän kivuttomasti.

Suurin osa peleistä toiminee pelkällä ohjaimella, joten television ei tarvitse olla välttämättä päälläkään pelatessa. Joissain kumpikin väylä on tarpeen.
Mikrofoniin puhaltelu on kuitenkin ominaisuuksia jotka olisi mielelläni jättänyt väliin. Tarpeen joissain, toivottavasti harvoissa peleissä.

Myynnissä valkoinen, vähämuistinen mallia ja musta, muisteliaampi malli. Olen ehdottomasti mustan kannalla jo ulkonäön vuoksi, mukana myös palikat, joilla oikoa laite pystyasentoon.


Mii Wii U(niversumissa)

Uudistukset eivät siis täysin huonoilta vaikuta, joten laite on hyvin suositeltavissa jos Nintendo ylipäätään kolahtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti