maanantai 17. joulukuuta 2012

Stanley Kubrick's Fear and Desire DVD & Blu-Ray


Siihen ajatukseen kerkesi jo nöyrtyä, ettei Kubrickin debyyttiä kokopitkää, Fear and Desirea koskaan tulisi näkemään näkemisen arvoisena versiona. Tänä vuonna elokuva on kuitenkin yllättäen restauroitu ja julkaistu Yhdysvalloissa.

Eurooppaan se saadaan Masters of Cinema -sarjan kautta DVD ja Blu-Ray muodossa. Kansilehtisessä mukana kattavasti aiheesta. Sarjan julkaisujen materiaali on aina ollut todella laadukasta.

Kyseessä on tämän vuosikymmenen elokuvakulttuurillisesti merkittäviä DVD/Blu-Ray julkaisuja. Elokuva itsessään ei ehkä ole ihmeellinen, mutta tämä ei olekaan niitä juttuja.

Eurooppaversion on alustavasti ilmoitettu ilmestyvän 28. tammikuuta @ Amazon.co.uk


2 kommenttia:

  1. Onpa hieno uutinen. Julkaisun historiallinen arvo on mittaamaton, koska se täydentää kuvan elokuvataiteilijasta, joka kuuluu ilmaisumuodon kolmen tärkeimmän mestarin joukkoon (ne kaksi muuta voi jokainen itse valita). Näin täyttyy se kehityskaari, jonka alkupisteen virkaa on tähän asti toimittanut Killer's Kiss.

    VastaaPoista
  2. Juuri näin. En osaa nimetä kovinkaan montaa julkaisua, jota on odottanut enempää. Joka siis on todella tehty, eikä ole tuhoutunut. Metropolis kokonaisuudessaan oli aika kova juttu tasan kaksi vuotta sitten. Tämä on jossain määrin rinnastettavissa siihen, joskin tämä on paljon kovempi tapaus.

    VastaaPoista