tiistai 4. joulukuuta 2012

New Super Mario Bros. U (2012)


Wii U ei ole paljon ilman pelejä. No taitaa se itseasiassa ollakin, mutta varsin olennaisia ovat myös ne. Katsaus niistä olennaisimpaan.

Uusi ja uljas luku on putkimiesten saagassa käännetty. Maailman tunnetuimpiin viiksivalluihin lukeutuvat Marion veljekset ovat täällä taas, ja tällä kertaa in glorious HD!

Kun on ikänsä pitänyt side-scrolling tasohyppelystä, on erittäin mukavaa että genreä juhlistetaan taas. Uusi kone, uusi Mario, uudet kujeet, kaikenlaista pientä ja ihmeellistä mahdollisuutta on sekaan sotkettu, mutta ylimääräisistä neppailuista ei tarvitse huolia kun painaa menemään vaan.

Uutukainen kertoo myös jotain pelistä Super Mario Bros. 3 (1988). Lähes neljännesvuosisataa myöhemmin julkaistavan pelikonsolin lippulaiva on täysin samasta rungosta tehty. New Super Mario Bros. U on toisin sanoen Uusi Super Mario Bros. 3 vol. 2, New Super Mario Bros. Wiin seuraaja.

Lähes sama peli, uusilla radoilla ja teräväpiirtona. Enkä pistä pahakseni. Radat ja tuhannet piilotetut herkut on suunniteltu moitteettomasti, virheet on hiottu pois ja kaikki pelittää.

Ratasuunnittelun lisäksi ratojen teemoissa on onnistuttu. Kovin paljoa uutta alustaa ei löydy, mutta seikkailu Van Goghin maalausta muistuttavassa radassa on piristävä poikkeus.

Pelin pelasi läpi viikonlopun aikana, mutta tarjontaa ja etsittävää riittää ylitse läpäisyn. Uudelleenpelattavuus lie samaa luokkaa kuin jo toistamiseen mainutulla klassikolla, ja se on jo paljon. Tämän lisäksi löytyy erinäisiä haasteita nopeus-, rahankeruu- ja tehtävämotiivein.

Paljon kaikkea. Hyvin suositeltava hankinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti