sunnuntai 23. joulukuuta 2012

PS3 ja ensimmäiset viisi blu-ray elokuvaa.

Jenova Chen: Journey (2012)

Alkuperäisistä hinnoistaan PS3 on pudonnut sen verran, että raaski sen itsekin ostaa. Toistaiseksi se tulee lähinnä blu-ray käyttöön. Töissä kärsityn hektisen joulukuun jälkeen pieni joululoma on paikallaan, ja ensimmäinen vapaapäivä meni laitetta asennellessa ja sinikiekkoja katsellessa. En aio ottaa blu-rayta ensisijaiseksi formaatikseni, mutta tietynlaiset elokuvat kiinnostaisi mahdollisimman tarkkana omistaa.

En taida olla kuin viisi vuotta jäljessä, mutta omat viisi ensimmäistäni olivat seuraavanlaisia.


Zack Snyder: Sucker Punch (2011)


James Cameron: Avatar (2009)


Peter Greenaway: Baby of Mâcon (1993)


Takashi Miike: Sukiyaki Western Django (2007)

Sergio Leone: Hyvät, pahat ja rumat (1966)


On mahdotonta tehdä lyhyttä listaa siitä, mitä elokuvia haluaisi ehdottomasti nähdä terävänä, ja on vaikea arvioda tekeekö terävyys edes hyvää elokuvalle. Monet vanhat Technicolor -klassikot ja uudet teräväpiirtoa ajatellen valmistetut elokuvat kiinnostavat.

Päälimmäisenä vanhemmista elokuvista kiinnostaa Ihmemaa Oz (1939), Fantasia (1940) ja Fantasia 2000 (1999), Cherbourgin sateenvarjot (1964), Stanley Kubrick Collection (eritoten Barry Lyndon, 1975) ja Star Wars -saaga. Toivottavasti vielä jonain päivänä ilmestyy kokoelma, joka sisältää kaikki Kim Ki-dukin elokuvat. Uudemmista houkuttelee elokuvat, kuten Tree of Life ja Black Swan.

PS3 taitaa kuitenkin olla myös pelikonsoli, joten mainittakoon lopuksi ne kiinnostavimmat pleikkari -kiinnitykset. Journey on järjettömän kaunis ja miellyttävä peli pelata. The Unfinished Swan vaikuttaa vähintään yhtä kiehtovalta.


 


Hyvää aatonaattoa!

2 kommenttia:

 1. Samat ajatukset oli itsellänikin blu-raysta, kun kesällä PS3:n hommasin. Nyt pidän formaatista huomattavasti enemmän ja preferoinkin sinisäteitä elokuvahankinnoissa, jos moinen vaihtoehto löytyy.

  Oikeastaan formaatti pääsee parhaiten edukseen uudemmissa, diginä kuvatuissa elokuvissa. Filmirae näyttää aika kamalalta digitaalisena, mikä varsinkin Black Swanissa ärsyttää. Samoin Kolmannen asteen yhteyden olisin mieluummin katsonut dvd:ltä. Sen sijaan uusi Total Recallin julkaisu ja Studio Canalin restauroimat Bunuelit ovat näyttäneet komeilta.

  Vanhat Star Warsit näyttivät toki komeilta blu-rayna, mutta Lucasin lisäilyt raivostuttavat entistä enemmän. Kannattaakin vaikka lainata ne ostamisen sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset vinkeistä. Bunuel -setti on varmaankin pakko hankkia jossain vaiheessa, tarkoitus oli jo dvd-boksina, mutta jos siitä kerran blu-raykin on tehty..

   Star Warsien katsominen tuntuu olevan aina vähän hankalaa tuosta syystä. Katsoako mahdollisimman alkuperäisenä vanhalta vhs-kasetilta vai terävänä ja ääniraidaltaan kelpona vitsinä.

   Itselläni jokaisen episodin julkaisu poikkeaa tällä hetkellä niin paljon toisistaan, että olisi ihan mukava jo yhtenäistää saaga.

   Jospa Disneyn myötä saataisiinkin myyntiin Retro Star Wars -sarja, elokuvat sellaisina kun ne oikeasti olivat joskus, alkuperäisillä kansilla, muuttamattomina..

   Poista