perjantai 7. tammikuuta 2011

2011 suomalaiset elokuvat.

Uusi vuosi suomalaiselle elokuvalle ja tiistaisille kaksi-yhden-hinnalla-eduille, ainekin niille joilla sattuu olemaan ilmaiseksi tilattava veikkaus-kortti. Veikkaus.fi kertoo elokuun alkuun asti kampanjaan mukaan lähteneet elokuvat. Minäpä välitän tietoa täältäkäsin eteenpäin valottaen vielä hieman tulivien leffojen sisältöäkin.

7.1 Vares – Pahan suudelma.Juha Veijosen Varekset on näytelty ja elokuvasarjan seuraavissa kuudessa osassa nähdään pääroolissa Antti Reini. Elokuvavuoden ensimmäinen suomalainen ensi-ilta on myös ensimmäinen vuoden Vareksista. Tämän vuoden aikana nähdään nimittäin vielä toinenkin kuudessa kuukaudessa kuvatuista kuudesta osasta, jotka muodostaa kunnianhimoisen suomalaisen elokuvasarjan, jonka elokuvat perustuvat Reijo Mäen kirjoihin.

Vares-elokuvasarjasta kaavaillaan vientituotetta samaan tapaan kuin esimerkiksi ruotsalaiset Wallander, Beck, Anna Holt ja Irene Huss. Kyseisiä elokuvasarjoja ohjannut Engström uskoo Vareksen murtautuvan Eurooppaan uutena rikoselokuvan suuntauksena, joka voisi kantaa nimeä Finn-crime.
"Meillä on kaikki edellytykset kansainväliseen läpimurtoon. Turku on Vareksen maisema siinä kuin Ystad Wallanderin. Meillä on hyvät käsikirjoitukset, kiinnostavat suomalaiset tarinat ja hienot näyttelijät", Engström luettelee. "Sen lisäksi tuotantotiimi on yksi parhaista, joiden kanssa olen työskennellyt."

Solarfilms - Kuusi uutta Vares-elokuvaa28.1. Hella W.Tositapahtumiin perustuva odotettu suurelokuva kertoo Hella Wuolijoen uskomattoman tarinan.

Ohjaaja Juha Wuolijoki (Joulutarina)
Päärooleissa Tiina Weckström, Hannu-Pekka Björkman, Matleena Kuusniemi, Antti Litja, Maria Heiskanen, Svante Martin, Petri Manninen ja Pirkka-Pekka Petelius.

Snapper Films - Hella W.

4.2. Tuntematon emäntä.Elina Kivihalmeen käsikirjoittama ja ohjaama dokumenttielokuva. Se kuvaa suomalaisen maa- ja metsätalouden todellisuutta sotavuosina, jolloin kotirintama oli naisten työn ja kestokyvyn varassa.

Suomen Elokuvasäätiö - Tuntematon emäntä


18.3. Veljekset.

Mika Kaurismäen uusi perhesatiiri, jossa kolme veljestä tapaavat pitkästä aikaa isän 70-vuotispäivillä. Jokaisella pojista on eri äiti ja tapaaminen muodostuu kipeiden muistojen selvittelyksi.

Pääosissa Kari Heiskanen, Pertti Sveholm, Timo Torikka, Liisa Mustonen, Mari Perankoski, Vesa Vierikko ja Esko Salminen.

Official site of Mika Kaurismäki


25.3. Hyvä poika.

Näyttelijätär Leila Manner pakenee pieleen mennyttä ensi-iltaa suvun kesähuvilalle kahden poikansa kanssa. Pojista vanhempi, 19-vuotias Ilmari, on Leilan uskottu ja suojelija. Rauhallinen mökkielämä keskeytyy pian Leilan kutsuessa ystäviään viikonlopun viettoon. Juhlien jälkeen taloon jää yllättäen kirjailija Aimo, johon Leila on rakastumassa. Ilmari ei katso tunkeilijaa hyvällä.

Elina Knihtilä, Samuli Niittymäki, Eero Aho, Anna Paavilainen, Eetu Julin

FilmTrailers.com


1.4. Sinkkuelämän säännöt.Sinkkuelämän säännöt kertoo neljästä nuoresta miehestä, joilla on vuosi aikaa löytää rakkaus Helsingistä. Tonislav, 29, muutti Suomeen Bulgariasta yhdeksän vuotta sitten mennäkseen naimisiin suomalaisen naisen kanssa. Nyt hän on eronnut ja opettelee, millaista pohjoisessa kulttuurissa on olla sinkku.

Ohjaaja: Tonislav Hristov
Näyttelijät: Tonislav Hristov, Kiril Jovchev, Hristian Dimov, Zoran Atanasov

Sandrew Metronome - Sinkkuelämän säännöt


8.4. Elokuu


Kesä alkaa, Aku saa ylioppilaslakin päähänsä, mutta edessä odottaakin tyhjyys.Tyttöystävä, vanhemmat, ja kaverit liukenevat pääkaupunkiseudulta ja kesästä on tulossa tylsin ikinä. Kaikki muuttuu kuitenkin juhannuksena, kun Aku tapaa kauniin ja villin Julin puolityhjässä yökerhossa. Juli pummii Akulta kyytiä Itä-Suomeen. Aku suostuu - tietämättä lainkaan mihin.

Elokuu on nuoren ohjaajalupauksen, Oskari Sipolan esikoispitkä näytelmäelokuva, joka on elämänmakuinen ja raikkaan kesäinen roadmovie

Elokuva-opas - Elokuu


29.7. Roskisprinssi.Ulkopuolisen silmin 19-vuotiaan Jedin elämä on ollut lähes täydellistä. Menestyneet vanhemmat, laaja ystäväpiiri ja loistava koulumenestys ovat omiaan takaamaan ruusuisen tulevaisuuden. Mutta. Jed ei tiedä, mitä hän elämältään haluaa. Vanhempien uraohjeisiin kyllästyneenä Jed päättää jättää kaiken. Sen kummemmin suunnittelematta hän astuu junaan ja päätyy itäsuomalaiseen pikkukaupunkiin.

Raimo O Niemen ohjaama nuorisoelokuva Roskisprinssi perustuu Tuija Lehtisen suosittuun, Otavan vuonna 1991 julkaisemaan samannimiseen romaaniin.

Roskisprinssi.fi


1.8. Le Havre. Aki Kaurismäen uusi elokuva kertoo kengänkiillottajasta, joka yrittää pelastaa pakolaislapsen. Leffaa kuvataan Ranskassa ja sillä on suomalaisittain ennätyksellinen lähes neljän miljoonan budjetti, josta 750 000 euroa on elokuvasäätiön tukea. Kaurismäki vetäytyi hetkeksi huilailemaan ohjaajan pallilta Laitakaupungin valojen (2006) jälkeen sanoen olevansa loppuunpalanut. Uutuutta kohtaan latautuukin todella suuret odotukset.

Pääosissa Andre Wilms, Kati Outinen ja Elina Salo.


5.8. Vares – Kaidan tien kulkijat.

Neljäs Vares.

Pohjanmaalta löytyy nuoren naisen ruumis, jolta on revitty sydän rinnasta. Ruumiin löytäjä, virkaheitto pastori Hukkanen, palkkaa Jussi Vareksen tutkimaan rikosta. Näin alkaa Vareksen uran oudoin tapaus. Vares matkaa Kahdenvirranmaankylään, joka on pieni, riutuva kyläpahanen, vahvan lahkolaisuskonnon kourissa. Kylä tuntuu olevan täynnä toinen toistaan oudompia tyyppejä. Minne tahansa Vares meneekään, tapahtumat muuttuvat yhä kummallisemmiksi. Paikallisen mielisairaalan kortisto kätkee sisäänsä synkkiä salaisuuksia; sairaalan ylilääkärillä näyttää olevan puoli kylää potilaanaan.

Suomen elokuvasäätiö - Vares: Kaidan tien kulkijaNäiden lisäksi Elokuvauutiset.fi listaa tänä vuonna ilmestyviksi animaatioelokuvan Eetu ja Konna, Pussikaljaelokuva, Iris, Likainen Pommi, Syvälle Salattu, Maaginen Kristalli, Hiljaisuus, Herra Heinämäki ja leijonatuuliviiri, Varasto ja Kotirauha.

5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista. Monia sellaisia mistä en ollut ennen kuullutkaan.

  VastaaPoista
 2. Hmm, ei mitään ihan järjettömän kiinnostavaa, valitettavasti. Toisaalta oon vähän huono kotimaisten leffojen kanssa muutenkin. Ei kyllä saisi!

  En tiiä onko toi Veikkaus-korttihomma huonosti markkinoitu vai mitä, kun sain tietää siitä vasta joulukuussa. No, ehdin sitten viime vuoden puolella yhden kotimaisten filkan katsomaan sillä tarjouksella. Mutta olisi ehkä tullut käytyä katsomassa useampi suomalainen elokuva, jos asiasta olisi tiennyt..

  VastaaPoista
 3. Monista on jo traileritki nähyy ja juttua kuullu, mutta olihan siellä tulevassa ohjelmistossa muutama aiemmin outokin nimi (Tuntematon emäntä, Hyvä poika ja Sinkkuelämän säännöt).

  Kovimmat odotukset ehdottomasti Kaurismäen (mallia Aki) leffalle Le Havre, mutta myös isoveljensä leffa kiinnostaa. Vareksille on latautunut tietyntasoisia odotuksia ja Hella W. saattaisi toimia.

  Luultavasti tulee mentyä tsekkaamaan kaikki edun piiriin kuuluvat ja varmaan tuo Pussikaljaelokuva vaikkei taida kampanjaan kuuluakaan.

  VastaaPoista
 4. Ιt's the best time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or tips. Perhaps you can write next articles referring to this article. I wish to read even more things about it!

  my blog post Augenlasern

  VastaaPoista
 5. Do you mind іf I quote a few of your articleѕ
  as long аѕ I provide credit аnd sоuгces baсk to yοur weblog?
  Μy blog is іn the very sаmе area of intеrеst aѕ
  yours аnd my visitors woulԁ defіnitely benefit from a lоt оf the
  infoгmation уou provide here. Pleаse lеt me
  know if this alright with you. Regards!

  Feel freе to surf tο my blοg poѕt - www.Gloriouslinks.com

  VastaaPoista