keskiviikko 15. elokuuta 2012

Musta kenialainen

Musta kenialainen on suomalaisen mielensäpahoittajan huulilla tänään kuin Sorvan kylän pastorilla konsanaan. Ylen salassa kuvatun Mannerheim-elokuvan pääosaa esittää kenialainen Telley Savalas Otieno, koko elokuva on kuvattu Keniassa ja kielinä ovat swahili ja englanti. Mannerheimin tarina, afrikkalainen tarinankerrontaperinne.

Siis whoa! Ensimmäistä kertaa koko Mannerheimista kertovan elokuvauksen historiassa jotain oikeasti mielenkiintoista tapahtuu! Vain lievästi houkuttelevasta hankkeesta kehkeytyi hetkessä vuoden kiinnostavimpia kotimaisia ensi-iltoja.

Suomen Marsalkan ensi-ilta on Rakkautta & Anarkiaa elokuvafestivaaleilla 28. syyskuuta. En olisi ikinä uskonut odottavani yhtäkään Mannerheim-elokuvaa, mutta nyt sekin päivä on nähty.

PS. Tällaiset uutiset saavat minut aina sovittelemaan mielessäni kaiken maailman marttisuosaloja Shaftien ja kumppaneiden saappaisiin, joten siitä se ajatus sitten lähti (kts. kuva.)

2 kommenttia:

 1. Joo, eipä tämäkään minua juuri hetkauttanut. Kyllä nyt elokuvia saa tehdä kuka tahansa historiallisista henkilöistä ihan omaa taiteellista näkemystä hyväksikäyttäen. Joskin epäilen, että tässä enemmän painoi raha kuin taiteelliset näkemykset, kun Keniassa päästiin leffan kanssa vissiin aika halvalla. Tuskinpa se Lincolnkaan todellisuudessa oli tekemisissä vampyyrien kanssa, mutta niin vain aihetta käsittelevä leffa pyörii teattereissa.

  Luin otsikon jostain, että tekijät eivät osanneet odottaa moista reaktiota (tappouhkauksia ja vastaavaa) ja aina tällaisissa tapauksissa täytyy kanssa miettiä sitä, että missä on näiden ihmisten suhteellisuudentaju; totta kai siitä nostetaan (mediassakin) hirveä mekkala. :D

  Facebookissa jo ideoitiin seuraavan Marski-leffan pääosaan Samuel L. Jacksonia ja itelle tuli mieleen leffassa sitten kuultava oneliner "I HAVE HAD IT WITH THESE MOTHERFUCKING RUSSIANS IN THIS MOTHERFUCKING WAR!" Sitä odotellessa! :D

  VastaaPoista
 2. Taloudellisesti kieltämättä kannattavaa kun pääosan esittäjälle ei tarvitse maksaa kuin 800 euroa koko jobista. "Making ofin" kymmenkertainen budjetti elokuvaan nähden kielii suunnitelmallisuudesta. Tottakai Ylellä tiedettiin että hälyä syntyy ja toki sitä hakivatkin.

  Nyt vain odotellaan. Alustavasti tosin vain tuota ei-Jacksonilla varustettua versiota!

  VastaaPoista