keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Damn Good Music - Playlist 100.


Tämä harhaanjohtavalla otsikolla varustettu tuore postaus pitää sisällään arvatenkin oman sadan biisin listani, vastauksena haasteeseen joka on pyörinyt pitkin blogeja lähiaikoina. Ideana on koota Spotifyssa sadan parhaan kappaleen soittolista, kappale per artisti. Absurdi ajatus Spotifyn sinänsä pitkälle venyvät varannot tuntien, sillä lista joka koostuisi biiseistä joita en listalle asti saa, taitaa olla auttamatta pitempi kuin varsinainen satanen. Täten en voi hyvällä omallatunnolla sanoa listan kaikkia kappaleita parhaiksi, joten nimesin listan kuvaavammin Itä-Saksan kappaleella Damn Good Music, joka ei kuitenkaan löydy listalta, koska nimestään huolimatta kappaleen musiikillinen anti on aika keskikehnoa. Aivan kuten musiikkimakuni.

Kun aloitin listan kartuttamisen, olin vielä kohtalaisen optimistinen sillä tarjonta on tosiaan jo aika laaja. Pikapuoliin alkoi kuitenkin toivo vähän hiipua, mutta noin sataviisikymmentä hiton hyvää biisiä sain kasaan muutaman päivän tuumittua. Sitten alkoi se typistys ja juuri kun olin saanut satasen kursittua kasaan, Spotify päätti vetää harmaakynällään muutaman ehdottomista valinnoistani yli. Ikävä takaisku. Sen jälkeen onkin taas käynyt parikymmentä uutta kävijää hetkellisesti listalla, luultavasti se eläisi hamaan loppuuni asti jos nyt en vain tyrkkäisi sitä joskus ihmisten ilmoille. Sinänsä ihan kivaa puuhaa väkertäminen on ollut, huvittaisi tehdä toinen heti perään.

Rajoitin aika paljon valintoja vielä itsekin, klassinen musiikki sai jäädä pois, jazzin ja elokuvamusiikin määrää pienensin alkuperäisestä paljon. Vanhoja rocklegendoja ja muuta Radio Aallon soittolistaa ei paljoa huvita valita, kun ei niitä liikasoiton takia kiinnosta enää kuulla muutenkaan. Järjestystä yritin saada jotenkin fiksuksi, mutta mitä enemmän sorkin sitä, sitä enemmän se meni solmuun. Jos ei tämä kahdeksantuntinen riitä, niin vastaavia listoja löytyy mm. Silent All These Yearsilta, No You Girls Never Knowlta, Twilight Colalta, My Movie Blogilta ja Geek is the New Blackilta. Niin, mutta tsekkaa nyt ensin alla oleva, se on sentään mun.


4 kommenttia:

 1. Jestas näitä listoja tulee! Kuuntelematta on tällä hetkellä yli 450 biisiä.. :D

  VastaaPoista
 2. Jee lisää, mä kuuntelen näitä duunissa, hyvin oon kerennyt kaikki kuunnella ;O) Mäkin muuten mietin Richard Cheeseä ;O)

  VastaaPoista
 3. Olipa viihdyttävän erilainen lista, vaikka bubblelle tuumasinkin jo että olettako noteeranneet, kaikilla on Musea mukana :D
  Repesin kyllä totaalisesti Turmion Kätilöiden biisille, ehkä noin puolessa välissä vasta huomasin että hetkonen...kuulostaapa tutulta, hahah. mainio! (ja siirty omiin kuunteluihin välittömästi)

  VastaaPoista
 4. B: Onhan noita näkyny lähiaikoina. Eipähä tarvi kiireisten city-ihmisten enää ite miettiä vähään aikaan mitä pistää soimaan.

  M: Sadasta biisistä taitaaki tulla jotakuinki keskiverto työpäivän verran musaa ja Richard Cheeseä kannattaaki miettiä tasasin väliajoin.

  P: Kiva että kelpas. Muse on Muse. Joo Turmion Kätilöiden biisi on ihan huippu, kyl siin oli hymy herkässä itelläki ku ekan kerran kuuli.

  VastaaPoista