keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Disney Star WarsKun kuluneen vuorokauden sisällä iski tieto Lucasfilmin siirtymisestä Disneyn omistukseen, jo suunnitteilla olevan Star Wars -trilogian keralla, ensimmäiset ajatukset kautta linjan olivat lähinnä huvittuneita tai kielteisiä. Kuten itselläni.

Kauhukuvia tulvi jo mieleen Justin Biebereista ja Selena Gomezeista valosapeleiden kanssa kauan sitten, kaukaisessa galaksissa, taivaan kuiden muodostaessa mikkihiiri-kuvioita taustalla. Tarpeeksi kun maalaili piruja seinille, mieleen palasi muuan Episodi 2: Kloonien hyökkäys, joka on muuten melkoisen heikko elokuva. En usko Disneyn tekevän ainakaan huonompaa jälkeä uudessa trilogiassa.

Seitsemännen episodin ensi-illaksi on kaavailtu vuotta 2015, jälkimmäisten tullessa parin kolmen vuoden tauoin. Alustavasti jo valmiina olevia tarinoita ei tulla käyttämään, vaan tarkoitus olisi luoda originaali tarina, uusilla hahmoilla. Tämä ei ole sitä mitä moni on odottanut. Fanaattisimmille se on ilman muuta pyhäinhäväistys.

Odotan tulevaa trilogiaa siis jopa innolla, mutta eihän mahdollisuudet suinkaan tähän jää. Mitä luultavimmin tulemme näkemään tulevaisuudessa Disneyn Indiana Jonesin, en ihmettelisi vaikka pari animaatiosarjaakin aiheesta. Nuori Indiana Jones menisi myös mainiosti Disneyn muottiin.

Mikä henkilökohtaisesti huolettaa eniten, on kaupan mukana tulleen LucasArtsin tuotanto. Väärällä teknisellä toteutuksella Monkey Island olisi elokuvana jotain raivostuttavaa. Tosin uskoisin sen jäävän sivuun niin kauaksi aikaa kun Pirates of the Caribbeanilla voi vielä rahastaa.

Olisi kuitenkin suoranainen ihme jos Disney ei kävisi pelituotantoon kiinni jossain vaiheessa, sillä esimerkiksi Sam & Max, Grim Fandango, Maniac Mansion ja Zak McKraken olisivat kultakaivoksia lähdeteoksiksi.

Puhumattakaan omasta kaikkien aikojen suosikistani, The Day of the Tentaclesta. Väärällä tapaa toteutettuna sen filmaaminen olisi itselleni se suurin pyhäinhäväistys. Disneylla on hyvät resurssit ja oikeilla elokuvantekijöillä kaikki nämä projektit toimisivat loistavasti.

Ja oma ehdotukseni The Day of the Tentaclen ohjaajaksi on melko selvä. Huikeaakin huikeampi kuvamanipulaationi tuossa ylempänä tarjoaa vinkin. Hän on jo työskennellyt Disneylle menestyksekkäästi, omaa tarvittavan ekspressionistisen tyylin ja osaa käsitellä pelistäkin tuttua, räikeää väripalettia. Harmi vain, että tämä tulee tuskin koskaan toteutumaan.

2 kommenttia:

  1. Luulen minäkin, ettei Monkey Island leffaa ihan heti pukkaa, sillä Pirates of The Carribbean on saamaisillaan viidennen osionsa jossakin kohtaa lähitulevaisuutta. Disney laskee hyvin paljolti sen varaan, että ihmiset edelleenkin jaksavat käydä katsomassa Jack Sparrown edesottamuksia, jättäen Apinasaaren toistaiseksi taustalle muhimaan...

    VastaaPoista
  2. Jep, Pirates of Caribbeanin suosiolle ei näy loppua, jostain syystä. Jos Monkey Islandia koskaan filmatisoidaan, toivon todella että se tehdään hyvin..

    VastaaPoista