tiistai 16. huhtikuuta 2013

Life's Too Short (2011)


"Life's too short on Ricky Gervaisin uusi sarja joka vilisee tähtiä. Nyt vain Yle Areenassa." - Yle

Ricky Gervais & Stephen Merchant tuotantoduon (The Office, Extras) uusi sarja Life's Too Short debytoi yksinomaan Yle Areenalla muutama päivä takaperin. Täytyy nyt ensiksi sanoa, että hieman ärsyttää Ylen tapa tuupata sarja nettipalveluun, vaikka ymmärrän sen olevan fiksu veto juuri tämän ohjelman kohdalla. Sen kerran kun kuitenkin katson televisiota, haluaisin katsoa sitä televisiosta.

Uudelle sarjalle kasaantuu paineita, sillä The Office ja Extras olivat sarjoista parhaita. Kotimaassaan uutuus oli kuitenkin floppi, joka ei kantanut yhtä kautta pidemmälle. Extrasin jälkeen Gervaisilta on saatu myös sellainen oksennuspallo elokuvaksi kuin The Invention of Lying (2009). Hämmentävän huono teos tosiaan, elokuva kun viihteen muotona ei ole Gervaisille väärä. Sen todistaa varsin mainio roolisuoritus Ghost Townissa (2008).

Life's Too Short on konspeptina lähempänä Extrasia. Nauretaan viihdebisneksen hylkiöille ja irroitetaan muka viikoittain jonkin vierailevan tähden elokuvamaski naamalta. Sarjan suomalainen traileri oikein huutaa, että meillä on luvassa Liam Neesonia, Johnny Deppia, Helena Bonhan Carteria, Steve Carellia ja Stingia.

Vaikuttaa lupaavalta. Entä mistä sarja sitten kertoo? Life's too Short on mukadokumentti näyttelijä Warwick Davisin hankaluuksista saada uusia rooleja. Ai kuka oli? Warwick Davis, näytellyt mm. kahdessa Star Wars -elokuvassa, Harry Pottereissa, Willow'ssa ja Labyrintissa. Jos ei vieläkään soita kelloja, niin tarkennetaan hänen esittäneen esimerkiksi ewokia ja Leprechaun -elokuvien the leprechaunia. Hän on siis, sanottaisiinko, lyhytkasvuinen.

Ensimmäisen jakson perusteella on sanottava tv-Warwickin jääneen yhden-kahden vitsin hahmoksi. Hän on lyhyt eikä yletä ovikelloon, haha, hän kuvittelee saaneensa huippuroolit vain näyttelijänkyvyillään, haha. Kuvio ex-vaimon kanssa ei jaksa kiinnostaa lainkaan. Onneksi sarja ei (pyöristettynä) yhden miehen varaan jääkään. Enää en ihmettele lainkaan miksi vaisusti mainostettua sarjaa yritetään tähdillä myydäkin.

Gervais ja Merchant esittävät omia itsejään. He pyörittelevät viihdebisnestä pöydän takana, jonka eteen astuu enemmän ja vähemmän toivottuja vieraita. Warwickin lisäksi siellä käy ensimmäisessä jaksossa puheilla Liam Neeson. Turha se on väittää, etteikö kohtaus vierailevan tähden kanssa olisi jakson ainoa oikeasti hyvä. Kokonaisuutena siis. Jos sama tahti jatkuu, jaksoissa tulee olemaan parikymmentä minuuttia ihan katsottavaa viihdettä ja kolme-neljä minuuttia oikeasti katsomisen arvoista tavaraa.

Warwickin sihteerinä jokajaksoiseen kokoonpanoon tulee kuulumaan myös Rosamund Hanson (This is Englandin Smell), jonka ruutuaika on todella mukava yllätys. Yritin jo This is Englandia seuratessa miettiä miksi tämä erikoisen näköinen ja -oloinen ihminen on niin oudon kiehtova, mutta en kyllä vieläkään ole ihan varma. Oli mielenkiintoista lukea hänen pitävän Juliette Lewisia esikuvanaan, sillä nuori Juliette hänestä mieleen välillä tuleekin. Myönnetään että minulla on ollut jonkinasteinen fiksaatio myös Lewisiin.

Extrasin jälkeen komediarintamalla on tullut monia hyviä sarjoja. Kovin järjestelmällisesti kun en alaa seuraa, tunnen niistä lähinnä peruskanavilla esitetyt jenkki- ja brittisarjat. Moni pieksee yhden jakson perusteella Life's Too Shortin mennen tullen, mutta tulen uskollisesti katsomaan jokaisen jakson ja lupaan vielä odottaa niistä jokaista. Jos ei koe olevansa velvoitettu katsomaan Gervaisia keskivertoisenakin, voi sarjan jättää syssymmälle ja tsekata komedian nälkäänsä oikeasti hyviä sarjoja, kuten Bored to Death, Becky & Steve (Him & Her), Modern family ja ennenkaikkea Episodes, omasta mielestäni vuosikymmenen toistaiseksi paras komediasarja.

Yle Areena: Life's Too Short 1/7, 28 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti