maanantai 28. syyskuuta 2009

kuninkaantytär ja apinaoli kerran eräällä sulttaanilla tytär, joka oli rakastunut mustaan orjaan. tämä riisti impeyden tytöltä, johon iski sellainen intohimo, ettei hän voinut olla tuntiakaan vailla yhdyntää. hän valitti eräälle hovinaisistaan ja tämä selitti, ettei kukaan näissä ahkeroinut apinaa paremmin. kun sitten muutamana päivänä hänen ikkunansa ohi kulki mies mukanansa omistamansa apina, kuninkaantytär otti hunnun kasvoiltaan ja iski silmää apinalle. tämä riistäytyi heti irti ja kiipesi tyttären luo, joka siitä lähtien piti apinaa piilossa luonansa. se oli hänen luonaan yötä päivää, joi ja söi sekä myötänsä makasi tytön. kun tytön isä pääsi selville tästä, hän olisi surmannut tyttärensä mutta tämä pukeutui valkoiseksi orjaksi, otti mukaansa kultaa ja hopeaa ja kallisarvoisia kankaita, lastasi kaiken mulin selkään sekä lähti ratsain muulia päitsistä taluttaen muille teilleen. apina hänellä teitenkin oli mukanaan, ja suunnattuaan matkansa kairoon hän asettui asumaan kaupungin ulkopuolella olevaan taloon.

hänellä oli tapana aina iltapäivisin ostaa lihaa eräältä teurastajalta, mutta oli niin kalpean ja rasittuneen näköinen, että teurastaja oli varma siitä, etteivät kaikki asiat sinkaan olleet kohdallaan. siksi kerran seurasin tätä orjatarta, hän kertoi, - mutta hän ei minua havainnut ja näin näin hänen menevän asuintaloonsa. kurkistelin taloon löytämästäni rakosesta ja näin orjan sytyttävän keittotulen ja heti ryhtyvän ruoanlaittopuhiin. sitten hän aterioi kylläiseksi ja heitti ruoantähteet apinalle, joka oli hänen luonaan. sitten orja riisui orja-asunsa sekä pukeutui tytöksi kauniisiin, kallisarvoisiin pukuihin, ja vasta silloin totesin hänet naiseksi. hän otti esille viiniä, joi sitä ja antoi apinankin juoda, ja sitten apina astui hänet kymmenen kertaa peräkanaa. silloin tyttö pyörtyi, ja apina peitti hänet vaatteella ja asettui istuutumaan tavanomaiselle paikalleen..

menin sisään, ja kun apina näki minut olisi se repinyt minut kappaleiksi, mutta minä paljastin puukkoni ja ratkoin auki sen mahan niin että sen suolet pursuivat ulos. nuori tyttö heräsi meluun ja kauhistui ähdessään apinan surmattuna. tyttö ulisi niin surkealla ja kovalla äänellä uin olisi hänen sielunsa ollut jättämäisillään ruumiin, ja sanoi minulle: - miksi teit tuon? nyt pyydän sinua jumalan nimessä tekemään minulle saman!

puhuin hänelle mielin kielin pitkän aikaa ja lupasin itse ottaa tehdäkseni hänelle saman, minkä apinakin oli toimittanut, ja lopulta hän ilostui ja piristyi. otin hänet vaimokseni, mutta kun minun piti täyttää lupaukseni. minä en siihen kyennytkään, sillä en pystynyt niin kovaan työhön, josta apina oli elposti suoriutunut. siksi meninnkin vanhan tietäjäeukon luo ja kerroin hänelle huolistani ja hän lupasi auttaa minua. mutta minun oli hankittava pata ja siihen tuoretta etikkaa sekä lisäksi hänen määräämiään yrttejä. tein eukon toivomusten mukaan. eukko ripotteli pataan yrttejä ja nosti sen tulelle. kun keitos alkoi kiehua, eukko määräsi minut makaamaan tytön kanssa, ja sitä tein niin pitkään ja perusteellisesti että hän lopulta pyörtyi kesken toimitusta. mutta vaimoni ollessa tajuttomana eukko nosti hänet pystyasentoon hajareisin kiehuvan padan päälle, ja höyry tunkeutui hänen emättimeensä. sieltä tipahti jotakin ulos ja, kun tarkastin sitä lähemmin, huomasin sen kahdeksi käärmeeksi, mustaksi ja ja keltaiseksi. - musta on peräisin neekeristä ja keltainen apinasta, tietäjäeukko selitti.

kun vaimoni siitä toipui hän oli vapautunut aikaisemmista luonnottomista taipumuksistaan, sillä jumala oli kirvoittanut hänestä hänen kyltymättömän intohimonsa. vanha eukko muutti luoksemme asumaan, ja kaikki kolme me yhdessä elimme onnellisina ja iloisina aina sen tuloon saakka, joka katkoo kaikki siteet ja tukahduttaa kaiken ilon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti