tiistai 29. syyskuuta 2009

Ei-suomalaisia dvd-löytöjäni.

Joitain seuraavista elokuvista on jo saatavilla, mutta pääosin näiden pitäisi olla kumminkin elokuvia joita ei dvd-muodossa ole saatavissa suomeksi.Tässä on ehkä kolme kalleinta yksittäistä elokuvaa joita olen koskaan tilannut, mutta määrä on suhteellinen sikäli kun teosten yhteispituus on noin yhden vuorokauden. Muistaakseni jokainen kustansi reilu 20e/kpl. Kerran se kirpasee, hinta on kumminkin keskiverto uutuuselokuvan hinta (ns. täysihintaisia uutuuselokuvia en oikeastaan osta).

Fantômas (1913-1914)
Les Vampires (1915)
Sátántangó (1994)
Löysin huutonetistä myyjän joka käy tietyin väliajoin Kiinassa hakemassa täydennystä kokoelmiinsa ja siellä tunnutaan ymmärtävän hyvän päälle. Todella tärkeä linkki dvd-keräily historiassani. Sain elokuvat n. 1-4e/kpl. Levyjen laadussa ei ole mitään vikaa. Julkaisija on nimeltään Boying.Niinikään huutonetistä huudetut vartavasten etsityt merkkiteokset. Tsekkiläisiä julkaisuja. Parilla eurolla läks nämäkin.

Suvaitsemattomuus (intolerance, 1916)
Zoo (1984)Huutonetistä alle kymmenen euron hintaan kymmenen mestarin ensimmäisistä elokuvista. Erilaisissa julkaisuissa jo suomessakin saatavilla moni, muttei kaikki.

young&innocent
blackmail
juno & paycock
rich & strange
the ring
the lodger
secret agent
the lady vanishes
the man who knew too much
sabotage
En muista mistä tilattu, mutta silloin kumminkin kun ei vielä muita Ghiblin elokuvia saanut suomesta kun Henkien kätkemän. Silloin tilasin myös mm. Laputan ja Nausicaän. En ole varma saako tätä jo Suomesta.Aivan käsittämätöntä ettei Eraserheadia (1977) taida olla vieläkään saatavilla Suomesta! Sekin saattoi olla huutonetistä, mutta hintaa en muista. Lynchin lyhytelokuvat ja the Straight Story (1999) ovat amazonista.amazonista 1-10e:
the last laugh (der letzte mann,1924)
abraham lincoln (1930)
blood of a poet / testament of orpheus (1930/1960)
last combat (le dernier combat, 1983)Amazonista aivan pilkkahintaan. Ehkä jotain 15e luokkaa alle kakskymppiä jokatapauksessa.

a matter of life and death
the red shoes
the life & death of colonel blimp
a canterbury tale
i know where i'm going
49th parallel
battle of the river plate
ill met by moonlight
they're a weird mob
the tales of hoffman
black narcissus

Ihan naurettavaan hintaan myös, noin 15e brittilän amazonista. Siellä tätä on vieläkin.

Our Hospitality
Sherlock jnr.
Steamboat Bill jnr.
Convict 13
Daydreams
The Saphead
The High Sign
One week
Seven Chances
The Balloonatic
Neighbors
Battling Butler
The Hounted House
The Frozen NorthKahellakympillä luopu joku tästäkin huutonetissä.

gilda
salome
you'll never get rich
magnificent showman
the lady from shanghai
miss sadie thompsonNorjastaRanskan amazonista, mutten ole itseasiassa itse tilannu. Aikoinaan opetin setääni käyttämään amazoneja, kirjoutumaan niihin ja tilaamaan ja sain nämä sitten jonkinasteisina palkintoina/lahjoina.

rochefortin tytöt (les demoiselles de rochefort, 1967)
keskipäivän aave (le mémpris, 1963)
please not now (le bride sur le cou, 1961)Tätä ei ole tilattu mutta ostettu Tukholman kävelykadulla sijaitsevasta Science Fiction -kaupasta. Rai luolapojilla on itselleni niin paljon tunnearvoa ettei haittaa vaikken tajua kieltä. Ruotsiksi siis dubattu on tämä. Omaxi-sarja toi näitä vhs-muodossa Suomeen joskus 80-luvulla ja Rai-luolapoika 3 oli ensimmäisiä videokasettejani. Sitä on sitte katottu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti