sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Prince of Persia

Prince of Persiasta tulee ensi vuonna elokuva. Jerry Bruckheimerin tuotannon alaisena ja Jake Gyllenhaalin näytellessä prinssiä. Itselleni PoP on aina ollut ja tulee aina olemaan lähinnä alkuperäiset kaksi peliä vuosilta 1989 ja 1994. Kyseessä on itseasiassa ensimmäinen tietokonepeli joka mulla on ollu Willy Beamishin lisäksi.



Onhan kyseessä myös ehdottomasti parhaita tasohyppelypelejä jota on koskaan tehty. varmaan myös ekoja jossa on syvällisempää tarinaa ja ongelmanratkaisu on paljon mielekkäämpää kuin pelkkää vipujenvääntelyä. 1999 tuli vielä PoP 3d joka veti homman keskivertotasolle. Eli sitä samaa kuin muutkin pelit, ehkä vain hivenen mielenkiintosempaa ku perusräiskintä tosin. Tämän jälkeen on keritty tehdä jo uusi pelitrilogia vuosina 2003-2005 ja tälläkin kertaa laatu on hyvää mutta ei ole toistaseksi mikään ylittäny alkuperäsiä (tai sitte niillä on itelleni liian tärkeä paikka elämässäni). Viimeisintä PoPpia en ole vielä ikävä kyllä kerennyt kokeilemaan mutta toki haluisin. Traileri näytti pirun hyvältä ja moni on kehunu. Teos kantaa ihan vaan nimeä Prince of Persia, eli tavallaan aloitettiin koko homma kolmannen kerran alusta.



Tuleva elokuva tulee perustumaan 2003 aloitetun trilogian aloittavaan Sands of Timeen. Vaikka ristiriitaisia ajatuksia on paljon niin toki toivon parasta ja aion tämän tekeleen heti mennä katsomaan. Lyhyt traileri on ollu nähtävillä jo ja ihan kivalta se näyttää. Voi olla että tämäkin menee siihen että tästä tulee taas uusi megaelokuvasarja kuten Harry Potter tahi Pirates of the Caribbean. Rahaa ei ainekaan uuvu projektilta eli näyttävä se on varmasti, mutta entä sitten. Jääkö se mieleen muuna kun ison rahan rymistelynä. Toivottavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti