sunnuntai 29. elokuuta 2010

Tulossa syksyn mittaan.Rujo syys saapuu ja Damn Good Coffee täyttää alle kuukauden päästä ensimmäisen vuotensa. Tulevan juhlakuukauden kunniaksi blogissa alkaa pari uutta sarjaa, joiden on määrä ilmestyä järjestelmällisesti viikottain. Esitelläämpäs ne nyt, ettei tule sitten vallan yllätyksenä.

About Top Ten.
Sarja jossa vierailevat tähdet kertovat suhteestaan elokuviin, suosikkielokuvistaan ja niiden merkityksestä. Itseäni kiinnostaa suuresti kenen tahansa mielipiteet elokuvista ja on ollut ilo saada porukkaa jopa osallistumaan tähän projektiin. Joitain kiinnostaa valaista aihetta yksityiskohtaisemmin ja osalta saadaan lähinnä pintaraapaisu, mutta yhtäkaikki mielenkiintoisia mielipiteitä tulossa. Eiköhän näistä noin top kympeistä ainekin syksyn läpi päästä nauttimaan ja tasan sen verran päälle kun osallistujia riittää.

Kolme Pistettä. Sarjan nimi tulee ensisijaisesti siitä ajatuksesta, että se kertoo asioista, jotka sijoittuivat jonkin lauseen päättävään kolmeen pisteeseen. Esimerkiksi jos joltain tekijältä esitellään teoksia ja tunnetuimmat mainitaan, vähäpätöiset jäävät mainitsematta ja jyrätään vain kolmella pisteellä. Toisaalta, kaksoismerkityksellisyydessään tämä on yksinkertaisesti sarja kolmen pisteen tuotannoista - eli "Vain kolmen pisteen valintoja".

Esittelen siis jonkin levyn, elokuvan tai vaikkapa kirjan joka on keskinkertainen tai unohduksiin jäänyt, mutta on silti jäänyt mieleen jollain tapaa. Alkuperäinen idea oli, että materiaali koostuisi pelkästään tunnettujen bändien tai ohjaajien flopeista tai unohdetuista välitöistä, joista suurin osa ei ole välttämättä edes tietoinenkaan. Päätin kumminkin että sarjaan voi tulla mitä tahansa keskinkertaista, josta ei muuten tulisi välttämättä kirjoitettua. Pääpaino pysynnee silti noissa tunnettujen tekijöiden flopeissa ja välitöissä. Ikinä ei voi tietää, vaikka jotkut valinnoista olisikin jonkun suurimpia suosikkeja, mutta kirjoitankin vain omasta näkökulmastani.


Syyskuun aikana on myös määrä tulla ainekin parit levyarvostelut ja muutaman kerran leffassakin olisi tarkoitus käydä. Kohtsillään on tiedossa juttua mm. vampyyrileffoista, lähinnä koska olen kohtuullisen kyllästynyt tällä hetkellä valloillaan olevaan vampyyritrendiin ja käyn läpi aiheesta tehtyjä leffoja, tämänhetkisiä muoti-ilmiöitä haukkumatta, mutta lähinnä sivuuttaen. Pelit tullee myös takaisin paitsiosta ja top 10 pelit -sarjan listoja olisi tulollaan, kuten myös nessipeli-esittelyjä.

Aina saa myös ehdotella ideoita jos haluaa jostain aiheesta tulevan juttua.

Syksyjä.

2 kommenttia: