torstai 18. marraskuuta 2010

Lemmings (1991)Vannoutuneena retrofiilinä yksi pieni suuri ilonaihe itselleni on vanhat tietokonepelit laatikkoineen, alkuperäispakkauksena manuaaleineen kaikkineen (Cib = Complete in box). Varsinaisia pelejähän tuskin voi pelaillakaan, ne on jossain muodossa jo ennestäänkin. Tarkoitus olisi vain tavoittaa se alkukantainen ajan hehku, uusintapainoksistakin puuttuu yleensä kaikki se, mikä tekee originellista niin sielukkaan ja nostalgiaa huokuvan.

Nykyajan pelipakkaukset taas ovat hengettömyydessään jo surullisia muovisia dvd-koteloita, joiden manuaalitkin taitaa pääosin olla digitaalisessa muodossa. Kun ostan pelin, haluaisin omistaa yhtä paljon näyttävän ja runsaan boksin, kuin pelinkin. Vanhojen laatikoiden kansitaiteetkin ovat hohdokkaita piirroksineen ja sympaattisine screenshotteineen. Dvd-kokoon pienennettyinä tapahtuu sama efekti kuin Lp-levystä cd:lle siirtyessä.
"Mitä tahansa tuleekaan seuraavan puolen vuoden aikana, yksi videopeli on vuoden 1991 omaperäisin ja viihdyttävin julkaisu... Lemmings"

-Omni Magazine


Isot boksit tuskin koskaa palaa, eikä niillä nykypeleilläkään ole itselleni sellaista merkitystä. Vanhoja lootia saattaa bongailla silloin tällöin kirppareilta, joskus siedättävään euron parin hintaan, jotkut yrittävät tietenkin rosvota, niinkuin kirppareilla kaiken kanssa. Ison kokonsa vuoksi laatikot eivät ole ihanteellisimpia tuotteita netin välityksellä kaupattavaksi, sillä toimituskulut ovat kohtuuttoman suuria, eikä tuotteen silpominenkaan houkuttele, vaikka siinä kuluissa säästäisikin. Retrokeräilyä sinänsä muiden joukossa, löytämisen ja ihailun riemuhan taitaa kuitenkin aina olla parasta yksi kerrallaan.
Ehkäpä pistän joku päivä pojille Liverpooliin palautetta pelistä, kupongin voi tosin lähettää postimaksuittaa vain Englannin sisäisesti.."Look what I can do!"

"Sitten Tetriksen ei tämä arvostelija ole niin addiktoitunut, tai täysin lumoutun haastavien ongelmanratkaisujen äärellä..."

- Action Game of the Year 1992
Computer Gaming WorldThe One - 96%
"Tulee olemaan puhutuin tietokoneviihteen tuotos ikinä"
Kun olet kokenut Lemmingsin, olet mahdollisesti juuri pelannut yhtä vuoden parhaista tietokonepeleistä"

-Video Games and Computer EntertainmentEi kommentteja:

Lähetä kommentti