sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Salaiset kansiot
Kaikenmaailman sarjakuvia 5.

Salaiset Kansiot ilmestyi lyhytikäisesti aikoinaan myös sarjakuvana. Hyvä se ei tässä formaatissa tainnut olla, mutta pakko sitä kai oli tukea. Kaikkea muutakin aiheeseen liittyvää tuli aikoinaan keräiltyä ja kaikki jaksot nauhotin aina vuoteen 2000 asti kunnes Robert Patrick astui puikkoihin.Jaksoista väännetyt alle sadan sivun kirjaversiot sen sijaan olivat ihan laadukkaita, osa jopa erittäin hyviä. Paras ylivoimaisesti on #4 Puserrus, joka perustuu ensimmäisen kauden kolmanteen jaksoon, joka oli koko sarjan ensimmäinen hirviöjakso. Siinä pahiksena ikimuistoinen Tooms. Hirviö- ja friikkijaksot olivat aina eniten mieleeni, vaikka ufoilu ja salaliittojutuissakin oli oma juttunsa.

Kirjoista en ikinä lukenut tuota poikkeavaa Rauniot -nimistä läpyskää, sillä siinä oli niin järkyttävän tiheään painettua pientä pränttiä, ettei sitä paria sataa sivua olisi pystynyt tihrustaa.Keräilykortteja, joiden takana näppäriä infolaatikoita. Sori, ei vaihtareita.

Salaiset kansioni Salaisista Kansioista.
Kieltämättä tärkeää tietää mitä muuta silloin pyöri kun leffa pamahti ilmoille.
Jonkin sortin Salaiset Kansiot -raamattu, selontekoa kaikesta asiaan liittyvästä ja mainio jaksokohtainen opas, toki vain alkuaikojen. Omistan myös pari muuta kirjanjärkälettä, Book of the Unexplained vol. 1 & 2, joissa on hyvinkin syvälle menevää faktaa jaksoissa nähtävistä outouksista todellisuudessa.Penkoessa löytyy myös muuta nostalgista.
2 kommenttia:

  1. Kiitos kirjavinkistä, tuo "Book of unexplained" alkoi kiinnostaa sen verran että päräytin tilauksen Ebaystä menemään. Aikoinaan kun sarjaa fanitin, mietin aina mihin tarinat perustuvat, onko niissä mitään viitteitä todellisuuuteen. Paranormaaleista ilmiöistä olen ollut aina kiinnostunut vaikka olenkin täysin skeptikko. Tilasin näin alkuun kirjan ekan osan iltalukemiseksi. Voisi myös harkita x-files tuotantokausiboksien hankkimista, onhan kyseessä kuitenkin laadukas sarja.

    VastaaPoista
  2. Siinä riittääki iltalukemista hetkeksi. Tuskin luettuasi ekan jätät tilaamatta kakkosvolyymiaki, muistaakseni siinä oli viel kaikista mielenkiintosimmat oikut. En päässy pistämää mitää juttua noista kirjoista tähän postaukseen kun ovat jossain muuttokuorman onkaloissa. Kyllähän tuo boksien hankkiminen houkuttelis, luultavasti kantsis hankkia sitte kerralla, amazonissa saa jo jollain alle 70 punnalla (200£ ovh.)

    VastaaPoista