torstai 25. elokuuta 2011

Viisikymmentä televisiosarjaa #45-41

45. Action (1999-2000)
13 jaksoa
Hollywoodissa olet yhtä hyvä kuin viimeinen elokuvasi. Tyly sarja lojaalisuuden totaalisesta olemattomuudesta, jossa pitkään piireissä vaikuttanut elokuvantekijä kuvaa yhden flopin ja pöytäpaikkaa ei kantaravintolassa enää löydykään. Actionia näytettiin Suomessa lähes vaivihkaa ja se on aivan varmasti jäänyt näkemättä monelta, jotka olisivat voineet siitä kovasti tykätäkin.


44. Verisiskot (1997)
7 jaksoa

Vaikea sanoa keräsikö Verisiskot katsojia esitysaikanaan, mutta en siitä ole sen jälkeen kuullut halaistua sanaakaan. Sarja oli musta komedia kahdesta naisesta ja heidän talossaan tapahtuvista murhista. Seela Sella ja Ritva Valkama esittivät pääosia ja esiintyi siinä nuori Peter Franzenkin. Seela Sellasta tulikin tuon sarjan myötä yksi sen hetkisiä suosikkinäyttelijättäriäni. Jos löytyy muita, jotka haluaisivat muistinvirkistykseksi tai vaikka ensikertaa sarjan nähdä, ei muuta kun Ylelle toivetta kehiin, itse sen jo tein.

43. Canterbury Tales (2003)
Canterburyn tarinoita, 6 jaksoa

On ehkä klisee puhua BBC-laadusta, mutta minkäs teet kun tuo brittitalo ei mitään puolihöttöisiä sarjoja tuota. Canterburyn tarinoiden siirtäminen nykyaikaan kuuluu ehdottomasti suosikkiprojekteihini tältä yhtiöltä. Parhaat brittinäyttelijät tuovat aivat uutta potkua ikiaikaisiin tarinoihin, tapahtumapaikkanaan nykypäivän Englanti. Kumpa samaa formaattia olisi hyödynnetty vielä pidemmällekin, vaikkapa Decameronen, Arabian Nightsin suuntaan jne.

42. Isänmaan toivot (1998-2002)
3 kautta, 36 jaksoa

Voi niitä aikojan kun saapui iltasella kotiin ja televisiosta tuli Isänmaan toivot ja Pulkkinen. Those were the days. Petteri Summanenhan on hulvaton jätkä ja Isänmaan toivoissa hänestä sai jokaviikkoisen annoksen, mutta kyllähän Toni Wahlström ja koko tiimi oli kokonaisuudelle yhtä tärkeä. Porukka oli onnistuneesti valittu ja läpät loisti. Lisää tällaista.41. Oz (1997-2003)
Kylmä Rinki, 6 kautta, 56 jaksoa

Sijoitustaan parempi sarja, myönnetään. Seuraaminen kuitenkin jäi ensimmäisten kausien jälkeen jostain syystä väliin ja sen takia sarjan ei omilla listoillani tarvitse sen korkeammalla olla. Ozin aikoihin HBO:stä alkoi tulla melkoinen superyhtiö ja huippusarjoja tuli liukuhihnalta. Tähän oli syynä sarjojen virheetön tyylikkyys ja rohkeus esittää asiat suoraan. Varjopuolena tälle on se, että katsomisesta voi muodostua hieman työläämpää.


3 kommenttia:

 1. OZ. Aamen.

  Ja Isänmaan Toivot kans <3

  VastaaPoista
 2. Isänmaan toivot. <3

  Minä pääsin Oziin vasta uusintakierroksella, mutta sitten se olikin pakollista katsottavaa jok'ikinen viikko ja nytkin DVD:t on hankintalistalla. Omasta fanituksesta huolimatta sen MacGyverin sijoituksen vielä ymmärrän, mutta Ozin sijoitus tuntuu kovin alhaiselta... tosin en sitten tiedä, jos itse lähtisin tekemään tällaista listaa, että mihin tämä lopulta päätyisi. :D

  VastaaPoista
 3. Oz on just siitä vähän kinkkinen mun kohalla että parin kauden kattomisen jälkee missasin jonku vuoden tai pari siitä enkä sitte ikinä jatkanu sen katsomista viikottaisella tahdilla. Siitä aktiivisesta seuraamisestaki on jo yli kymmenen vuotta! Kuten jo sanottu, sijoitustaan parempi, mutta henk koht en pysty nostaa korkeemmalle.

  Ja tosiaa ei oo kovin totinen järjestys tällä listalla. Kunhan on listailtu, loppupäässä on sitte ne kaikista ehdottomimmat

  VastaaPoista