sunnuntai 11. joulukuuta 2011

11. Faster, Pussycat! Kill! Kill!Tällä kertaa saadaan lukea lainatekstiä kun sisäänajon kulttiklassikkoon tekeekin ulkopuolinen. Satuin vaan eilen huomaamaan aihetta käsiteltävän blogissa Monster Island News ja hyvää työtähän ytimekäs teksti oli:

"Kyllähän sen tietää ettei elokuva jota joku pitää loistavana ole välttämättä kovin hääppöinen muiden mielestä. Monilla meistä on guilty pleasureja jotka saavat muut raapimaan päitään ja mumisemaan itsekseen "mitä vit.."? Tietyt asiat elokuvissa voivat puhutella toista ja mennä toiselta täysin ohi. Yhden miehen aarre on toisen roskaa jne. 

Sellainen elokuva on Russ Meyerin 1965 vuoden klassikko(?) Faster, Pussycat! Kill! Kill! joka on itselleni yksi em. elokuvista. Miksi pidän siitä niin paljon? Noh... Voin vain arvuutella josko kaula-aukoilla ja väkivallalla olisi osuutta asiaan. Ehkä myös sillä on osuutensa, että kyseessä on loistava "quote elokuva", aivan kuten Pimeyden Armeija, Säpinää Chinatownissa ja Shaun of the Dead.

"En ikinä yritä mitään. Teen vain. Enkä lyö kelloja, vain ihmisiä! Haluatko kokeilla?"

Toisaalta on vain yksi nimi joka sinun pitää tietää, Tura Satana. Jos et vielä tiedä kuka hän on, et voi enää ikinä unohtaa häntä kun olet nähnyt Faster, Pussycatin."

-Monster Island News


TSEKKAA:

Faster, Pussycat, Kill! Kill! (1965). Kolme go-go tyttöä lähtee aavikolle kaahailemaan ja pistämään miehet koville. Faster, Pussycat on mustavalkoinen, ultra-tyylikäs, tarantinojen ja vastaavien ideain ammenusallas ja spaissareidenkin varhainen musavideo perustui elokuvan ideaan. Alastomuutta näkyy äärimmäisen niukasti, mutta elokuvan seksikkyys perustuukin vain raakaan tyttövoimaan.
Vixen! (1968). Lopuilta elokuvista ei sovi odottaa ihan samaa tyyliä kuin Faster... Käytännössä kyse on keskiväkivaltaisesta pehmopornosta ja (s)eksploitaatiosta. Vixen! sijoittuu Kanadan luontoon, jossa nimikkovosulle kelpaa kaikki. Käsittelyssä homoseksuaalisuus, insesti ja rasismi.
Beyond the Valley of the Dolls (1970). Tyttöbändi lähtee tavoittelemaan mainetta ja mammonaa ja katsojat saavat näyttävän shown. Meyer ystävystyi noihin aikoihin Roger Ebertin kanssa, jonka kanssa elokuva on käsikirjoitettu.
Supervixens (1975) & Up! (1976). Rikosmysteerin ja trillerin elkeitä alkoi yhdistymään Meyerin komediallisiin seksiseikkailuihin. Elokuvat ovat melko täyteenahdettua campia, joka ei voi olla viihdyttämättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti