tiistai 6. joulukuuta 2011

6. Iron SkyItsenäisyyspäivän kunniaksi oli mietittävä jotain kotimaista kulttikamaa ja vaikka sellaista on toki tehtykin, ajattelin ottaa esille vasta tekeillä olevan elokuvan. Kuinka kulttielokuvia tietoisesti jalostetaan? Iron Sky on oiva esimerkki potentiaalisesta kulttiklassikosta maailmanlaajuisestikin. Star Wreckin ennenkuulumattoman nettisuosion jälkilöylyissä alettiin kaavailemaan tätä megalomanista hanketta, jota on työstetty viitisen vuotta ja yhteistyökumppaneita, sekä rahoittajia haettu sen mukaan kun esimakua on saatu aikaiseksi. Suomen elokuvasäätiökin lähti tukemaan projektia. Sen lisäksi Laibach on saatu tekemään soundtrack elokuvalle, joka merkitsee itselleni hyvin paljon.

Slovenialaisen industrial-legendan militarististen lyöntien tahtiin kerrotaan uhkakuva kuun pimeälle puolelle voimia keräämään piiloutuneiden natsien paluusta maahaan, aikeinaan ottaa valta itselleen. Ensinnäkin, utopistisilla tieteiskuvitelmilla ja toiseksi natsi-kortin vetävillä alternative elokuvilla on kaikki edellytykset saada kunnon kulttisuksee. Sitten kun on kyse näin määrätietoisesta, pienen porukan valtavaksi paisuneesta haaveesta, ei voi kuin ihailla projektin kasvamista ideasta valmiiksi tuotteeksi.

Ostitko lipun Mannerheim elokuvaan? Mitä jos sitten tukisit myös Iron Skyta tai ainekin seuraisit tuotannon edistymistä täältä. Huhtikuun 4. päivä tulisi olla valmista katseltavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti