lauantai 3. huhtikuuta 2010

Eugen Statistics.Viime kuussa kuuntelin eniten:

Marina & the Diamonds - The Family Jewels
Tuomas Skopa - Arki ei nappaa
David Gilmour - Live in Gdansk
Burzum - Belus
Bohren & der Club of Gore - Dolores
Sigh - Scenes from Hell
Nokturnal Mortum - Voice of Steel
Clint Mansell - Moon OST
Musta Kappeli - Kohti lopullista surmaa

Marina on popannut ehdottomasti eniten, mutta nyt on ollut pikku tauko. Sydän, Sydämen Tuomas Skopa on puskenut soolomatskua ja Myspacessa olen sitä jonkinverran nyt kuunnellu, Sydäreitten hengessä siinä jatketaan. David Gilmourin livesetti taas on tunnelmallinen keikkataltiointi Pink Floydin ja Gilmourin loistavan On an Islandin parhaista paloista. Mustaan Kappeliin tutustuin ainoan Youtubepätkän verran ja biisi on mielettömän upea. Kohta bändin näkee Black Curse Over Helsinki -tapahtumassa. Odotukset on korkealla.


Kirjat.
Luin Tuomas Vimman Helsinki-trilogian joka koostuu kirjoista Helsinki 12, Toinen ja Gourmet. Vimmalla on pirun hienoa kerrontaa ja tietoutta vähän kaikesta. Tyylillisesti kuljetaan jossain Juha Vuorisen ja Amerikan Psykon välimaastossa. Vähän väliä olisi tehnyt mieli kirjoittaa ylös quoteja kirjasta, muttei malttanut kun oli pakkoo vaan jaksaa lukemista.

Helsinki 12 kertoo mainosfirman nuoresta lorvailijasta, joka viettää päivänsä ennemmin ryypäten ja nussien kuin töitä paiskoen.

Toinen kertoo nuoresta lorvailijasta, joka viettää päivänsä ennemmin ryypäten ja nussien kun Helsinki 12:lle jatkoa kirjoittaen. Tarinassa Vimma ei oikeasti kirjoittanut kirjaansa itse, vaan tyttöystävä, jonka kotiorjana hän elelee leveästi.

Gourmet kertoo.. jep ryypätään ja nussitaan ankarasti, sekä syödään hyvin. Vannoutunut kulinaristi jatkaa ruoalla mässäilyä edellisten kirjojen tapaan, ottaen aiheen nyt tarinan keskipisteeksi. Ruokatietoudessa on auttanut useat ammattilaiset, mutta kyllä Vimma itsekin ruokansa tuntee. Hän kertoi lihoneensa toistakymmentä kiloa kirjan kenttätutkimuksissa.

Toivon todella että Vimma ei ole vetäytynyt pelkäksi kolumnien ja ravintola-arvioiden kirjoittajaksi, vaan ilahduttaisi mahdollisimman pian uudella kirjalla.
Ajattelin Preciousinkin lukea ennen kun leffaversion näkee. Todella mukaansatempaavasti kirjoitettu raadollinen kirja on melkosen lyhyt ja sen lukee kivuttomasti vaikka yhdeltä istumalta. Elokuvakin voi olla hyvä, mutta eipä tuontyylistä kirjaa voi sellaisenaa filmatisoida. Elokuvaversioon on varmasti yksinkertaistettava kerrontaa aikapaljon.
Tasaa keskelle

Voin suositella viimekuussa lukemiani kirjoja vilpittömämmin kuin juuri mitään mitä olen koskaan lukenut. Jokainen oli virheetön ja loistavalta vaikuttaa myös tällä hetkellä luvun alla oleva Haiteksti.


Tv.True Blood on nolo. Oscarit on raivostuttavaa sontaa. Onneksi on olemassa Avara Luonto. Luontodokkarien lisäksi kuukauden parhaita paloja oli Teeman elokuvadokumentit. Etenkin ranskalainen Elokuvamusiikin Kulta-aika oli huippu. Siitä sain ajatuksen alkaa niputtaa omia suosikkeja. Jahka olen saanut parhaat leffat 1920-2009 listat valmiiksi ja viimeistellyiksi, alotan esittelemään parhaat leffamusat.

Muutenkin dokumentit ovat olleet siis parasta antia. Jimiltä tullut Bostonin kuristaja jne. Tarkoitan silti vain ns. laatudokumentteja, enkä Tuomas Skopan laulun sanoin 4d:n Lapseni näyttää perseenreiältä- tason huttua.


Elokuvat.Lumottu (Enchanted, 2007). Paras tyhjäpäinen hömppä aikoihin. Prinsessa tupsahtaa keskeltä Disneypiirrettyä nykyajan Manhattanille.
Minun Elämäni (My Left Foot, 1989). Esimerkki ilmiömäisestä roolisuorituksesta. Daniel Day-Lewis esittää jalkaa lukuunottamatta halvaantunutta Christy Brownia.
Lupaus (2005). Oikein hyvä suomalainen lottaelokuva tähtenään Laura Birn.
Matteuksen Evankeliumi (Il vangelo secondo Matteo, 1964). Pasolinin jeesuskuvauksella on kieltämättä kuvauspaikka-, sommittelu-, roolitus- ja musiikkitajua, mutta ei sitä vauhdikkaimpien elokuvien joukkoon voi lukea.
Filth & Wisdom (2008). Madonnan ohjausdebyytti. Yllättävän hyväntuulinen ja kepeä leffa. Ei nyt mikää erityinen, muttei täysin toivotonkaan.

Kaikki leffat:

Taivaan Reunalla
Alphaville
Huhupuhetta
Lumottu
Oma Taivas
Transformers
Topi ja Tessu
Helter Skelter
Minun Elämäni
Lupaus
Lokakuu
8 päivää ensi-iltaan
Liisa Ihmemaassa
Rajut Kuviot
Peewee's Big Adventure
Jotain Annettavaa
Hammett

Paras Kesä
Prinsessa ja Sammakko
Matteuksen Evankeliumi
Veronika päättää kuulla
Filth & Wisdom
Kuu
Tierra
Borat
Lords of Dogtown

Uhosin jo viime statisticseissa meneväni kattomaan Suljetun Saaren, mutta uhoan taas. Huomenna olis tarkotus mennä. Sen jälkeen teatteriin olis tarkotus mennä katsomaan perjantaina ensi-iltansa saaneet Aavikon Kukka ja Rahalla saa, sekä ensiperjantaina tulevat Ghost Writer, Nowhere Boy ja Reindeerspotting.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti