sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Maailman huonoimmat elokuvat. Ikinä.

Ennen kun päästään parhaisiin ysärileffoihin, mennään keveämpiin tunnelmiin. Huonoja elokuvia on maailma täynnä, mutta niitä on vaikeampi nähdä niin paljoa kuin hyviä. On olemassa hyviä hyviä, huonoja hyviä, hyviä huonoja ja huonoja huonoja leffoja. Tähän yritin valita leffoja jotka ovat pääsääntöisesti sietämättömiä, osa ehkä hauskempia huonoutensa takia, mutta kaikki ilmiömäisen surkeita.Jatko-osat ovat tietysti oma huonouden lajityyppinsä, mutta en ota niitä nyt huomioon.


1. Santa and the Ice Cream Bunny (1972)Joulupukin reki on ajanut karille keskelle hiekkasärkkiä. Lauma lapsia saapuu sekavanoloisen laulavan pukin luo tavallisista päiväpuuhistaan (mm. sateenvarjolla katolta hyppimistä). Jotain 10-20 minuutin jälkeen joulupukki alkaa kertomaan lapsille satua peukaloisesta. Satu kestää tunnin ja sen taso on huomattavasti huonompaa kuin huonoimmankin koulunäytelmän. Sitten jäätelöpupu tulee ja pelastaa päivän. Pakotin itseni katsomaan elokuvan kokonaan, mutta jaottelin sen neljään istuntoon. Helposti huonoin elokuva ikinä.


2. Xanadu (1980)Olivia Newton-John ja John Travolta tahkosi aikoinaan musikaaleja Saturday Night Feverin ja Greasen menestyksen takia, muttei tajunnut lopettaa. Xanadussa rullaluistellaan lavalla, lauletaan ja siinä tapahtuu jotain selittämättömiä tapahtumia. Otin tämän listaan vaikken katsonut ihan loppuun asti, se olisi ollut aivan liikaa vaadittu.


3. The Incredibly Strange Creatures Who Stopped Living and Became Mixed-Up Zombies!!? (1964)Niinikään musikaali, mutta tällä kertaa zombeilla täydennettynä. Niin huonosti tehty elokuva, että tekee pahaa. Toki kulttiklassikko juuri tästä syystä.


4. Plan 9 from Outer Space (1959)Plan 9 on tunnetuin huono elokuva, mutta samaa tasoa on muutkin Ed Woodin elokuvat. Glen or Glendassa Wood esittää itse pääroolin transua, omakohtainen harrastus kun oli muutenkin. Plan 9:ssa on tietysti omat hyvät kökköpuolensa, mutta oikeasti huonoksi sen tekee sen tylsyys. Kuvaus on järkyttävää, aina ei kuvaan edes mahdu se mitä kuvataan. Bela Lugosi kuoli kuvausten alettua ja Woodin vaimon kiropraktikko hoiti roolin loppuun pitäen viittaa naamansa edessä koko leffan ajan. Avaruusalukset ovat jotakuinkin folioituja pahvilautasia jne.


5. Killer Shrews (1959)Yllä oleva on siis tappajapäästäinen. Koira, jolle on pistetty torahampaat! Lähikuvissa käytetään käsinukkeja. Uskomatonta matskua kyllä.


6. They Saved Hitler's Brain (1960, 1966)1960 luvun alussa keskenjäänyt elokuva Mad Men of Mandoras viimeisteltiin 1966 ja osassa kohtauksissa näyttelijöillä on vielä viiskytluvun hillitty tyyli ja osassa hippityylinen rehotus. Näyttelijätkään eivät tietysti ole samoja. Lopussa on silti yhdistetty kohtaus näiden kahden välillä, erittäin epäuskottava tietysti.


7. Driven (2001)Renny Harlinin Kurkunleikkaajien Saari ei ole maineensa veroisen huono elokuva. Driven on huono. Niin huono että Stallonekin katuu että ikinä näytteli siinä. Harlinin piti alun perin tehdä elokuva Ayrton Sennasta. Formuloiden sijaan köyhässä CART-pätkässä Stallone ajaa kilpaa buutsit jalassa ja ääniefektit on otettu F1:stä.


8. Timecop (1994)Jean-Claude van Damme, Belgian lahja maailmalle. Hän vartioi aikaa ja osaa tehdä spagaatin keittiössä. Street Fighter on huono, mutta Timecop on vielä huonompi.


9. Vaikenemisen laki (Code of Silence, 1985)Hän ampuu ennen kun vaara edes uhkaa. Hän on Chuck Norris.


10. Snakes on A Plane (2006)"Siinä on käärmeitä, siinä on lentokone, mitä muuta elokuva tarvitsee" promosi Samuel L. Jackson leffaansa Conanissa. Niimpä. Eihän se välttämättä muuta tarvitse, mutta ei se siitä hyvää tee, oikeastaan erittäin huonon.


+ Andy Warholin elokuvatEmpire (1964): Kamera kuvaa 8 tuntia Empire State Buildingia paikallaan.
Eat (1963): Mies syö sientä 45 minuuttia.
Sleep (1963): Runoilija John Giorno nukkuu kuusi tuntia.
**** (1967): 25 tuntinen elokuva
Vinyl (1965): Perustuu Kellopeli Appelsiiniin, muttei sitä oikeastaan mistään edes huomaa.

En ole nähnyt elokuvia kokonaan, enkä välitä katsoakaan. Siksi kunniamaininta potentiaalisina maailman huonoimpina elokuvina.

4 kommenttia:

  1. enoo erehtyny kattomaakaa ikinä. ihme kyl. pitäs varmaa joskus ihan periaatteen vuoks

    VastaaPoista
  2. Mua kiinnostaisi nähdä joitain Warholin leffoi,esmes Cio manhattan!,jossa näyttelee (tai on omana itsenään)tää Edie Sedgwick.Oon nähnyt joskus se Flesh,joka ei oikeasti ole Warholin ohjaus.

    VastaaPoista
  3. Sil on kyllä leffoja joka lähtöön, paljon oon nähny vaa otteita mut vähemmän kokonaa. Esim. Warholin Kellopeli Appelsiini on aika käsittämätön pätkä..

    VastaaPoista