perjantai 1. lokakuuta 2010

About Top 10: Fenriz

About Top 10 on sarja jossa ihmiset kertovat omista lempielokuvistaan. Olen siis pyytänyt kaikkia osallistujia miettimään omat suosikit ja kertomaan millainen vaikutus niillä on ollut ja milloin on nähnyt ne ensikerran. Tämän lisäksi osallistujat kertovat elokuvien kulutuksestaan yleisesti, mikä on viimeisin elokuva jonka on käynyt katsomassa, mielipide suomalaisista elokuvista ja parhaista soundtrackeista. Lopuksi kuullaan myös kunkin mieltymys kahvinjuontiin.

Jotkut ovat vastauksissaan suurpiirteisempiä ja tällä kertaa vieraamme asettelee asiansa lyhyesti ja ytimekkäästi.
Vieras on Darkthronen Fenriz, joka ei pidä listojen tekemisestä joten sellaista ei tähän saada vaikka hän itsekin toteaa kaikkien pitävän niistä. Leffojen nimet ei kuulemma jää välttämättä mieleen kun keskittyy pääasiallisesti musiikkiin.

Minkälaisista elokuvista pidät?

Elokuvista jotka kertovat elämästä yleisesti ja siitä syystä elämänkuvaajat, kuten Aki Kaurismäki ja Jim Jarmusch kuuluu suosikkeihin.

Leffateatterissa käyminen?


Isoissa leffateattereissa en käy, vaan lähinnä pienissä elokuvapaikoissa, jotta saisi olla rauhassa ja nauttia vapaa-ajasta. Leffaksi kelpaa mikä tahansa mielenkiintoinen tai hämäräperäinen. Elokuvissa olen viimeksi käynyt katsomassa vanhan seitkytluvun roadmovien Two-Lane Blacktop, se oli "cool as hell!"

Mieleenpainuvimmat leffat?


Lähivuosien vaikuttavimpia elokuvia on amerikkalaisen monitaiteilija Miranda Julyn debyytti Me and You and Everyone We Known (2005). Toinen mieleenjäänyt leffa on Wendy & Lucy (2008), niinikään jenkkiläinen leffa, jossa nuori tyttö aikoo aloittaa uuden elämän koiransa kanssa Alaskassa.

Aliarvostetuin leffa on Desert Winds (1995), jossa Heather Graham ja Michael A. Nickles esittävät erämaan yksinäisiä nuoria jotka tutustuvat toisiinsa satojen kilometrien välimatkan takaa tuulitunneliin huutaen. Yliarvostetuinta leffaa ei tule mieleen, mutta Speed (1994) pistää vihaksi, koska sen pääosissa on kaksi suurinta inhokkia, Reeves ja se nainen jonka nimeä ei sovi mainita.

Soundtrack?


Soundtrackit ei ole mieleen. Niistä pidetään yleensä, koska tykkää jostain kohtauksista tai elokuvista ja se on väärä tapa lähestyä musiikkia - kuin perheenjäsen yrittäisi tykätä matskustasi väkisin. Se on väärä tapa tutustua musiikkiin ylipäätään.

Kahvi?


En ole ikinä juonut sitä. Vesi taas on todellinen addiktio, siis todella. Se saattaa selittää sen, etten ole ollut sairas kolmeen vuoteen.

3 kommenttia:

  1. Paradoksaalista kuulla, ettei Fenriz pidä listojen tekemisestä, vaikka äijän levysuosituslistoja näkee Darkthronen tuoreimpien levyjen kansivihkosissa. Hyviä listoja ovat kyllä!

    VastaaPoista
  2. Samaa kyllä ihmettelin, mutta levylistat on ilmeisesti oma lukunsa. Jäpikkä kun keskittyy musiikkiin. Levysuossitukset on kyl mielenkiintosia ja levyjen kansien lisäksi niitä vilisee muuallakin vepin täydeltä.

    VastaaPoista
  3. Kerran meninkin yhden äijän netissä suositteleman demon joskus tsekkaamaan, voisi kokeilla moista temppua piakkoin uudestaan.

    VastaaPoista