keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Voihan V.


Kaikenmaailman sarjakuvia osa 4.

Eilen alkoi uusi versio V:stä pyörimään Suomessa. Alkuperäinen versio kasariajoilta on kulttisarja, ei vähiten sen kieltämisen takia. Lakkautus johtui sarjan raakuudesta tai pelottavuudesta, ottaen huomioon aikaisen lähetysajan. Aikaa rukattiin myöhemmin näytettäväksi ja sarja on pyörähtänyt kai jo pariin kertaan kokonaisuudessaan. Näin sen itse ollessani jotakuinkin yläasteen kynnyksellä ja sarja jätti jonkinasteisen vaikutuksen, etenkin tuolloiseen nuoreen scifidiggariin.

Sarjaa on mainostettu "piiloviestein" jo monen viikon ajan ihan hauskasti. Invasion of the Body Snatchersin uusimman version Invasionin televisioensi-ilta oli buukattu päivää ennen V:n alkua, tuskin sattumaa. Invasion oli mielestäni kierrätykseksi onnistunut, eikä V:kään pettänyt. Vaikea lähteä arvioimaan tuleeko sarjasta mitään suosikkia, mutta etenkin odotuksiin nähden tuotos yllätti positiivisesti. Ei mieletöntä, mutta mielenkiintoista. FlashForward jaksoi kiinnostaa melkein ensimmäisen kauden loppuun, saa nähdä vetääkö V loppuun asti, toivottavasti.

Jossain vaiheessa 1990-lukua scifiä tarjottiin telkkarissa ainakin riittämiin, lähes samaan aikaan saattoi pyöriä Äärirajoilla, Salaiset Kansiot, Star Trekit, Maa 2, Babylon 5, Juhan af Grannin hörhöilyt ja juurikin V:n uusintakierros. 2000-luvulla on tainnut olla hiljaisempaa, joskin MTV3:lla on oma scifi-kanava, mutta sekin on maksullinen.

Että tsemppiä Veelle.. ja Kimmo Wilskalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti