tiistai 5. heinäkuuta 2011

London Shopping.
Vintage Magazine Shop on melko pakollinen kohde Lontoossa vierailevalla leffafriikille. Piccadilly Circukseksen ja Sohon kupeessa sijaitsevan kaupan yläkerrassa myydään upeita elokuvajulisteita, valokuvia ja kaikkea muuta krääsää. Mainioon Psyko-teemoitettuun settiin kuuluu mm. Bates Motel -saippuaa, -tuhkista, -avaimenperää ja muuta hauskaa.

Alakerrassa on vuosikertalehtiä sadan vuoden ajalta, eli jos on joku tietty numero hakusessa, tietää mihin suunnata. Vanhoille lehdille on tietysti lätkäisty kovat hinnat, mutta kyseessä onkin asiaansa perehtynyt liike.

Tahtoo -listalla olisi ollut parin matkalaukullisen verran roinaa, mutta tila ja varallisuus tuppaa ottamaan tällaisissa paikoissa vastaan. Kauppa oli tosin ihan kohtuuhintainen. Brigitte Bardot kuosinen muistikirja ja kangaskassi tuli ostettua. Banksy krääsää löytyy myös kohtalaisesti, mutta Portobello Marketista sitäkin paremmin.


Camden
 


Camdenissa on ruuhkaista, siellä on liikaa kauppoja, helppoheikkejä ja tuotteista tulee tingata. Sieltä tekee kuitenkin halutessaan hyviä löytöjä. Tarjolla on enemmän paitavalikoimaa kuin missään muualla Lontoossa, hinta vaihtelee keskimäärin 8-12 punnan välillä. Samoja vaatteita myydään eri hintaan eri puolella, mutta on tuotteiden välillä vaihteluakin. Suosittuja, mieleen jääneitä aiheita printeissä on etenkin Star Wars ja Super Mario. Ostin kaksi t-paitaa (Pac-man, Night of the Normal People) ja vyön Turtles-solkineen.
Cyberkaupan sisällä ei saanut valokuvata. Se on ihan näkemisen arvoinen paikka, mutta mitään ei tullut ostettua.

Notting Hill & Portobello Road

Ostinkohan mitään koko Notting Hillin reissulla.. Kahvin Starbucksista, en luultavasti muuta. Jos olisin ostanut, olisin luultavimmin tehnyt sen tuossa kaupassa, The World Famous Portobello Market. Suuret määrät Banksy kamaa, tauluja ja sisustustavaraa. Hinnakas, mutta laadukas piipahduskohde. Kadulta löytyi myös halpahalli jossa myytiin kaikkea pikkuista punnalla, sekä kohtalainen divari. Levyjä, elokuvia ja kirjoja tuli katseltua, mutta eipä niitäkään tullut mukaan asti, vaikka uusia vanhoja Liisa Ihmemaassa ja Ihmemaa Oz -painoksia olisi ollut tyrkyllä.

Keskusta ja Oxford Street

Turistimuistoja myyviä liikkeitä Lontoo on kyllä täynnä ja ne on auki yömyöhään. Hinta vaihtelee ja vähän sivummalta saatat löytää saman tuotteet huokeammalla.

Yösijamme läheinen Tesco express oli ihan kohtalainen ruokakauppa, vaikka kauppojen tarjonta ei vähähiilihydraattisen ruoan kuluttajalle olekaan otollinen. Tesco on sympaattinen ketju ja siitä on muodostunut lempikauppani, mutta loppuaikoina aloimme suosia Marks & Spenceria. Tarjonta vain oli huomattavasti laajempi kuin pikkuisen Tescon.

Jossain kaupoissa oli muuten käytössä itsepalvelukassat ja arvatenkaan ne eivät ole mieleen. Apua toki sai aina.

Kannattaa käväistä myös HMV:ssä, eli paikallisessa levyjen ja elokuvien välittämössä. Ehkei voi sanoa käväistä, sillä siellä saisi kulutettua aika monta tuntia. Kauppoja on useampia ja toisin kuin viimeksi, en käynyt tällä kertaa isoimmassa ollenkaan. Kauppakeskuksen sisällä sijaitseva sivukonttorikin oli mukavan kokoinen ja auki yöhön, tarjonta kieltämättä aika hyvä.

Pyhäinhäväistys jossain. Sori.
Primark Oxford Streetilla osoittautui aarreaitaksi. Törkeän halpoja ja hienoja vaatteita, jopa miesten osasto on melko kookas. Porukkaa on kuin pipoa ja puolet vaatteista jatkuvasti lattialla, vaikka henkilökunta viikkaa niitä herkeämättä. Turtles kiintiötä sai täydennettyä paidalla, yöhousuilla ja sukilla. Uusi Space Invaders t-paita. He-man ja Back to the Future -kalsarit, aurinkolasit, huivi, kaikki maksoi ehkä punnasta kuuteen puntaan kappale.

Sonic -kalsarit, kasibittisen ohjain- ja nallekarkkisukat vastapäisestä New Lookista. Kannattaa myös tsekata. Kävimme Hammersmithinkin Primarkissa, huomattavasti rauhallisempi paikka shoppailla, mutta tarjontakin on heikompi.Lontoo on siis erinomainen paikka shoppailulle, mutta mukaan on varattava riittävästi pätäkkää tai alkaa pian keljuttamaan. Budjettimatkalle lähtiessä tulee tyytyä lähinnä katselemaan maisemia, mutta kannattaa edes käydä hakemassa halvalla uusi vaatekerta Primarkista.

Jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti