perjantai 25. maaliskuuta 2011

Gulliverin matkat 3D (2010)


Jack Black on ihan hauska, mutta näyttelijän irvistykset ja pakottava tarve vetää rokkia kesken elokuvien on toisaalta jo nähty. Maneereita katselee kyllä ihan sujuvasti jos edellisestä kerrasta on tarpeeksi aikaa. Toisaalta näin aivan lähiaikoina Margot at the Weddingin jossa Black osoitti pystyvänsä ihan kunnioitettavaankin roolisuoritukseen, ehkä juuri sen takia ettei missään vaiheessa nähty kättä pyörimässä rokkiropelissa tai koko ruhoa hyppäämässä polvilleen maahan kuvitteellista kitaraa vinguttaen. Gulliverin matkat on kuitenkin taas ihan sitä perustavan laatuista hölmöilyä.

Gulliverin matkat on siis täysin Jack Blackin varassa, hyvässä ja pahassa. Alku on erittäin lupaava, Black on postitoimiston lähetti joka paukuttaa Guitar Herota silloin kun ei ole viemässä olematonta postia salaa ihailemalleen toimiston typylle. Ura polkee paikallaan kun kenenkään kanssa ei ole tekemisissä ja rakkauselämä vasta paikallaan polkeekin kun ei saa sitä suuta auki vaikka haluaisi. Eräänä päivänä kun tämä pääosan haahuileva nörtti paukahtaa toimiston naisen loossiin tavalliseen tapaansa, hän päätyy vahingossa hakemaan paikkaa lehden extremematkailijaksi. Pian napsahtaakin keikka Bermudan kolmiolle ja arvatenkin sitä myöten Lilliputtien saarelle.

Elokuvan hauskuus laskee saman tien pari pykälää kun Gulliver saapuu minikokoisten lilliputtien keskelle. Saaren kuningaskunta on roolitettu ihan osuvilla, joskaan ei häikäisevillä valinnoilla. Emily Blunt on ihan mukava nähdä prinsessana, mutta muut jäävät aika pahasti statisteiksi. Uudella alustalla toimiston luuseri voikin yhtäkkiä olla läänin jättiläinen ja ihailtu sankari. Hauskinta onkin tekaistut suurteot klassikkoelokuvista ja muutenkin täysin uusi ja mahtava Gulliver.

Mitä tulee elokuvan kolmiulotteisuuteen, se on lähes olematonta. Muutamissa kohtauksissa tekniikkaa olisi voitu jopa hyödyntää näyttävästi, mutta lähes kaikki 3d-efektit nähdään kuitenkin vain täysin tarpeettomissa kohdissa. Edelleen olen sitä mieltä että rilliversioina ei toimi kuin animaatiot. Tämäkin keskinkertainen viihdepaketti on vain sen takia tavallista elokuvaa kalliimpi, että joutuu pitämään laseja päässä vailla vastinetta. Ihan hauska elokuva, mutta heikko hinta/laatu suhde.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti